Li-Po batarya nasıl kullanılmalı?

Makaleler
10
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yakın zamanda RealMe 5 Pro model telefonum aldım. Pili Li-Po 4035 mAh. 20W VOOC hızlı şarj oluyor.

Özellikle bu günlerde telefonu çok sık şarja tak-çıkar yapıyorum. Mesela %10-15 civarına inince takıyorum, %30-50 civarı çıkartıyorum. Geceleri nadiren sabaha kadar şarja bırakıyorum, nadiren %100 şarj ediyorum. Asla şarjını tamamen bitirmiyorum. Normalde %70-80 görünce çıkartıyordum. Şarjdayken kullanmamaya çalışıyorum. Sizce bunlar pil ömrünü olabildiğince uzun tutmak için yeterli mi? Doğru mu kullanıyorum? En çok merak ettiğim konu ise sürekli tak-çıkar mevzusu. Dizi izlerken %10'lara düşünce takıp %30-40 civarı olunca çıkartıp devam ediyorum izlemeye.

@Cruslan katılıyorum li-on bataryayı nasıl kullanıyorsanız li-po bataryayı da aynı şekilde kullanabilirsiniz.(Redmi 8A sahibiyim 5000 MAh'li-po bataryası var.)

Li-Po pillerin ömrü Li-Ion bataryalarına göre daha uzundur. Li-Po piller daha pahalıdır. Güç yoğunlukları da daha yüksek olduğu için daha küçük boyutlarda Li-Ion pillere göre daha yüksek boyutlu bataryalar üretilebiliyor.

Li-Ion için nasıl kullanıyorsun, bunun içinde aynı kullan, Li-Po daha uzun ömürlü hatta. Şarjdayken arkadaşların dediği gibi kullanmaman daha iyi olur.

İdealde 40% ile 80% arasında kullanmak ömür bakımından en iyisi. Ama bu kadar kasmak da anlamsız oluyor. Bir de telefon bataryalarında o kadar ciddi bir etki hissetmiyorum ben bunun uygulanması ile. O yüzden 15%'in altına inmeyerek kullanmak yeterli. Bunun dışında daha önemlisi, bataryanın aşırı ısınmasından kaçınmak, şarjdayken cihazı fazla kullanmamak. Özellikle oyun oynamak gibi ağır işlerden kaçınmak.

Bende P20 Pro var geceden sabaha kadar şarjda bırakıyorum çünkü o şarj dolunca elektriği kesiyormuş diye biliyorum seninki de yeni model bir cihazsa sorun olmaz

Yaklaşık 6 saat telefon şarjda iken oynadım birden fazla oldu bu olay bir sıkıntı yok
Telefon Gm8

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…