Lian Li A3-mATX kasa ile NH-D15 ve XFX 6900 XT uyumlu mu?

Merthas92

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba,
Uzun bir aradan sonra kendime yeni bir sistem toplama kararı aldım. Parçaları sipariş verirken biraz acele karar vermiş olabilirim ama aklımda her zaman mATX bir kasa toplamak vardı. Ürünler elime geldi ancak paketlerini açmadan önce iade durumunda zorluk yaşamamak adına uyumlu olup olmadıklarından emin olmak istiyorum. Anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse şimdiden çok teşekkür ederim.

• Kasa: Lian Li cool A3-mATX
  • İşlemci soğutucusu: Noctua NH-D15 Chroma.
  • Ekran kartı: XFX 6900 XT merc.
  • PSU: Enermax revolution D. F. X 1350W 80+ Gold full modüler 140mm fanlı ARGB güç kaynağı (eRT1350EVet)
  • Anakart: Henüz almadım, tavsiyeniz varsa süper olur.

Sorum ise; bu parçalar birbiriyle uyumlu mu? Yani bu soğutucuyu kullanırken bu PSU kasaya sığar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam aynı kasa bende de var önce Deepcool AK620 Digital aldım fakat ucu ucuna sığdı, sıvı soğutmaya geçtim. Lian Li nin sayfasında bu kadar fan sığar vs. yazıyor ama iş toplamaya gelince, kasada ufak olunca milimetrik hesaplara giriyorsunuz. Bu şekil kule tipi işlemci soğutucu alıyorsanız RAM yüksekliğine vs. dikkat edin sıkıntı çıkabilir.

İşlemci olarak ne düşünüyorsunuz? Anakartı ona göre önereyim.

Düzenleme: PSU konusunda neden 1350W PSU istiyorsunuz bilmiyorum ama almak istediğiniz PSU ATX 3.0, ATX 3.1 olan versiyonunu da görmedim şahsen başka modellere bakmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Ufak bir ceza almışım o yüzden yanıt veremedim. PSU iade edeceğim gaming.gen ile konuştum. PSU olarak ne almalıyım onu bilemedim, siz ne kullanıyorsunuz öğrenebilir miyim?

İşlemci olarak 7800x3D kullanacağım.

RAM'lerim de Low profile o yüzden Noctua NH-D15 ile uyum sağlıyorlar.

Şu an Anakart ve PSU eksiğim kaldı.

Son düzenleme:

Hocam ben de Corsair RM850e PSU var, Corsair yeniledi ama ATX 3.1 olmasına dikkat edin piyasada eski modeller olabilir ürün açıklamasından kontrol edin kesinlikle. İşlemci olarak aynı işlemci var. Başka marka modellere bakabilirsiniz bütçeye göre fakat 850W yeterli olacaktır sisteminiz için.

Low profile RAM varsa o zaman sıkıntı olmaz. Anakart için ne kadar bütçeniz var ya da genel olarak bütçeniz nedir?

Anakart için 10.000 TL'ye kadar çıkabilirim. RAM'leri yeni aldım Goodram 64 GB(2x32) IRDM EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM (IR-6000D5L30-64GDC) 31.5mm yüksekliğinde o yüzden kurtarıyor. D15 boşluğu 32mm.

PSU olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B0CX1J6C5D?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title gözüme çarptı, alınır mı sizce? Boyutları Corsair ile aynı. 850W üstü istememin sebebi yarın öbür gün parça güncellersem PSU değiştirmek zorunda kalmak istememem.

Sizin bilgisayar parçalarınızı öğrenebilir miyim? Örnek olması adına.

@MelihÖzer üstadım sizin bir öneriniz olur mu? PSU ve Anakart için.

Son düzenleme:
Güzel sözleriniz için teşekkürler hocam estağfurullah . FSP PSU işinin Nvidia'sıdır. Vita GM serisi çok başarılı bir seri. Sistemin son halini paylaşır mısınız? Ona göre bir anakart önerisi yapayım.

Lian Li A3
R7 7800x3D
NH-D15
XFX 6900 XT
Goodram EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM
Samsung 990 Pro 2TB

Şu an bu şekildeyiz. Bu sistem ile uyumlu ve kasa ve parçalar ile uyumlu boyutlara sahip Anakart ve PSU eksiğim kaldı.

Anakart olarak, Asus Tuf Gaming B850-M öneririm. MicroATX anakartlarda çok iyidir. PSU olarak attığınız PSU çok iyi. Dediğim gibi FSP çok iyidir, Vita GM çok başarılı serisi kesinlikle öneririm.

İleride hangi GPU'ya upgrade edeceksiniz?

PSU cepte o zaman. Anakart için daha fiyat performans tavsiyeniz olabilir mi acaba yoksa al geç Mert değer mi dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…