C/C++ Library açılamadı hatası

Kernel60Hz

Decapat
Daha fazla  
C++ projemin klasörüne bir lib ekledim libin yolunu belirttim kısacası gerekli şeyleri yazdım fakat derlemeye çalıştığım zaman hata. Lib açılamadı hatası alıyorum.

Çok yüzeysel anlatmışsın. C++ da eklediğin lib includes kısmında hata var mı? Eğer yoksa includes directory linking yapmışsındır. Fakat source bağlamada (linking) de sıkıntı var gibi.

Hangi editörü kullanıyorsun? Bunu bile bilmiyoruz. Ekledim falan dediğine göre bir editör kullanıyor gibisin. Bunu Visual studio olarak düşünüyorum.
- Properties/Linker/General
kısmına gel. Burada additional library directories kısmına Lib klasörünü ver.
- properties/Linker/input
kısmına gel. Burada .lib yollarını belirteceğin additional dependencies kısmı var. Burada {paket-adi}.lib formatında ekle.

Eğer includes directory linking yapmadıysan;
- Properties/C-C++/General
kısmına gel. Burada Additional includes directory kısmı var. Buraya lib includes klasörünün yolunu ver.

Eğer editör kullanmıyorsan. gcc kullanarak alttaki koda benzer mantıkta kodu derleyebilmen lazım.
Bash:
gcc -o main.exe main.c -I/path/to/include -L/path/to/lib {libname. ex: -lglfw}
Bu konu ile ilgili araştırdığım kaynak;

Çok yüzeysel anlatmışsın. C++ da eklediğin lib includes kısmında hata var mı? Eğer yoksa includes directory linking yapmışsındır. Fakat Source bağlamada (linking) de sıkıntı var gibi.

Hangi editörü kullanıyorsun? Bunu bile bilmiyoruz. Ekledim falan dediğine göre bir editör kullanıyor gibisin. Bunu Visual Studio olarak düşünüyorum.
- Properties/Linker/General
Kısmına gel. Burada additional library directories kısmına lib klasörünü ver.
- properties/Linker/input
Kısmına gel. Burada. Lib yollarını belirteceğin additional dependencies kısmı var. Burada {paket-adi}.lib formatında ekle.

Eğer includes directory linking yapmadıysan;
- Properties/C-C++/General
Kısmına gel. Burada additional includes directory kısmı var. Buraya lib includes klasörünün yolunu ver.

Eğer editör kullanmıyorsan. Gcc kullanarak alttaki koda benzer mantıkta kodu derleyebilmen lazım.
Bash:
gcc -o main.exe main.c -I/path/to/include -L/path/to/lib {libname. ex: -lglfw}
Bu konu ile ilgili araştırdığım kaynak;
Visual Studio kullanıyorum. Linker general ve input a ekledim fakat hala aynı hata.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı