Lightning 780 ve 4770k Maximus VI Extreme overclock

Sadece OC panelden yapılıyor.

Anladım hocam. Otomatik oc'de gereğinden fazla voltaj verildiğini okudum bazı yerlerde. Aslı varmı bunun?
4.5 ghz denemeyi düşünüyorum önerirmisiniz?
Birde önce ekran kartı mı yoksa işlemci mi oc yapılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Otomatik OC'de fazla voltaj vermez.

4.5GHz normal, hatta biraz daha üzeri olabilir. CPU yada GPU, OC için sırası farketmez.

Otomatik OC'de fazla voltaj vermez.

4.5GHz normal, hatta biraz daha üzeri olabilir. CPU yada GPU, OC için sırası farketmez.

Hocam ekran kartının switch'ini sağa yani 2'ye aldım. Techpowerup 0.7.4 sürümünde hız artacağına 980 olarak gösteriyor :S.
Sebebi nedir?

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Hocam bakar mısınız lütfen? Ekran kartında ki switch'i sağa kaydırdığımda aşağıda resimde ki gibi oluyor.

Kartın standart hızları:

GPU = 980MHz

Bellek = 1502MHz

Switch 2 konumunda:

GPU = 1137MHz

Bellek = 1502MHz

AfterBurner'dan downclock yapılmış olmasın?

Kartın standart hızları:

GPU = 980MHz

Bellek = 1502MHz

Switch 2 konumunda:

GPU = 1137MHz

Bellek = 1502MHz

AfterBurner'dan downclock yapılmış olmasın?

Hocam resmi koydum. Ben switch e ellemeden önce 1033'du sağa kaydırdım ve resimdeki gibi oldu.
O dediğin şeyin olup olmadığını nasıl anlarım?

AfterBurner'ı tamamen sildikten sonra sistemi kapatıp tekrar dene. İncelediğim karttaki değerlerle aynı olması gerek.

Deneyip sonucu yazıcam. Birde pc açıldıktan hemen sonra click diye bir ses geliyo kasanın içinden. Psuda bir düğme var ona basinca çıkan ses gibi :S

Ayriyetten 40 hata kodu gösteriyor fakat kitapçıkda bu kodu bulamadim.

AfterBurner'ı tamamen sildikten sonra sistemi kapatıp tekrar dene. İncelediğim karttaki değerlerle aynı olması gerek.

Msi after burner i sildim hocam. Pc kapattım. Psu nun düğmesini kapattım. Switch'i sağa kaydırdım. Pc'yi açtım ve gene aynı gösteriyor techpowerup gpuz 0.7.4 version da.

Gpu clock 863
Default clock 863

Memory 1502
Memory 1502

Boost 902
Boost 902

Yanlış birşey mi yapıyorum anlamadım? Sadece ekran kartının üzerindeki bana bakan taraftaki küçük butonu sağa çekiyorum. :S

- - - Güncellendi - - -

Bir site buldum. Ln2 yani switch değiştirildiğinde normal gtx 780 gibi olduğu yazıyor :S
Bu linke bakarmısınız hocam! İngilizcem yok tam anlayamadım ne dediğini burada:
http://m.hardocp.com/article/2013/0...80_lightning_video_card_review/3#.Uni4RZDKyUk

Okumama gerek yok, çünkü kartı daha önce inceledim

LN2 ile switch pozisyonu arasında organik bir bağ yok.

Alttaki görüntü switch-1:

Bu da switch-2:

Her iki GPU-Z görüntüsüne baktığında, BIOS versiyonlarının farklı olduğunu görürsün. Sende de aynı olması gerekir. Eğer değilse; MSI'ın incelemeye gönderdiği kartlarla, sattığı kartlar arasında fark olduğunu düşünmeye başlayacağım.

Hocam swtich 1 yani hiç dokunmadan olanda resim aynı bende de böyle.

Fakat 2 de yukarıda koyduğum ss'de ki gibi !
Nedir bu benim kartım mı arızalı, yoksa aklıma başka birşey gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…