Lightning Kablo Amper Değer Farkı Nedir?

Bluedad

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iPhone 6 kullanıyorum. Ancak lightning uçlu şarj kablom koptu. Yeni bir kablo alacağım ancak 1.5A ve 2.4A yazan kablolar var. Bu amper farkı bana bir fayda sağlayacak mı? Sağlamıyorsa 1.5A ama daha uzun olan kabloyu seçeceğim. Elimdeki adaptör orijinal kutu içinden çıkandan. Arkasında 0.15A, output=5V-1A yazıyor.

Sanırım 5V yanında yazan 1A değeri şarj cihazının desteklediği maksimum amper değerini belirtiyor. Bu durumda benim 2.4A kablo almam bir şey değiştirmeyecek çünkü adaptörün o kadar gücü yok. Yanlış mı düşünüyorum?

2.4A değerine sahip kablolar genelde hızlı şarj içindir. Apple'ın 5V adaptörü 2.4A desteklemez o kabloyu kullanırsan ömrü azalır büyük ithtimalle adaptörün.
O halde 1.5A ve 2 metrelik kabloyu almak daha avantajlı. Hiç olmazsa uzun.

Kablonun iletim kapasitesi, güvenle iletebileceği maksimum akım değeri. Su borusunun çapı gibi düşünebilirsiniz. Ama elektrikte ince kablodan yüksek amper çekilmesi ısınmaya ve yangına sebep olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…