Aslında işin komik yanı şu tadilat biteli 1-2 ay oldu ama biz bu sorunu hiç böyle düşünmemiştik. O direkten kablo çekilince yan komşumuza bağımlılığımız kalmadı diye sevinmiştik. Şimdi o zaman Türk Telekom'un komşumuzun evinde bağlantı ile ilgili bir şey yapmak zorunda kalırsa komşumuzun reddetme gibi bir lüksü var mı? Yani pazartesi günü teknik servisi çağırmayı düşünüyorum da onlar gelince direkt olarak komşumun evine girip ne yapılması gerekiyorsa yapabilirler değil mi?Bütün sitelerde böyle değil mi? Eğer öyleyse kablo değişmenize gerek yok, boşa masrafa girmeyin. Mecburen komşunuzun tadilatı bitirmesini bekleyip kablonuzu tekrar o kutuya aldırmanız. Ondan sonra değerlere tekrar bakarız.
Zaten ankastre kutusu evin dışındadır, bir şey demeye hakları yok. Hem böyle bir işin kimseye zararı yok. İş TT ekiplerinin sizi tekrar o hatta bağlaması, kıl birilerine denk gelmezsiniz umarım.Aslında işin komik yanı şu tadilat biteli 1-2 ay oldu ama biz bu sorunu hiç böyle düşünmemiştik. O direkten kablo çekilince yan komşumuza bağımlılığımız kalmadı diye sevinmiştik. Şimdi o zaman Türk Telekom'un komşumuzun evinde bağlantı ile ilgili bir şey yapmak zorunda kalırsa komşumuzun reddetme gibi bir lüksü var mı? Yani pazartesi günü teknik servisi çağırmayı düşünüyorum da onlar gelince direkt olarak komşumun evine girip ne yapılması gerekiyorsa yapabilirler değil mi?
O zaman ben pazartesi günü hattımın elektrik direğinden değil de yan komşumdan gelmesini isteyeceğim. Çok sağ olun hocam. Ben yine de yanlışlık olmasın diye kuş bakışı genel olarak olayı özetleyen bir görsel bırakıyorum.Zaten ankastre kutusu evin dışındadır, bir şey demeye hakları yok. Hem böyle bir işin kimseye zararı yok. İş TT ekiplerinin sizi tekrar o hatta bağlaması, kıl birilerine denk gelmezsiniz umarım.
Hocam teknik servis geldi, size bahsettiğim elektrik direğinden bu sefer direkt olarak modeme bir kablo çektiler. Evin içindeki kabloların zarar görmesinden ötürü önceden eve çatıdan bağlanan kabloyu bu sefer direkt olarak modeme bağladılar. Bu da modemdeki yeni sonuçlar:Zaten ankastre kutusu evin dışındadır, bir şey demeye hakları yok. Hem böyle bir işin kimseye zararı yok. İş TT ekiplerinin sizi tekrar o hatta bağlaması, kıl birilerine denk gelmezsiniz umarım.
SNR değerleri güzel ama o uzaklığa o kadar da zayıflama olmaması gerekiyor.(430 metreye göre.) Modemden SNR ayarlaması yapabilirsiniz ama onda da CRC hataları çoğalabilir. Sizin için sıkıntı yoksa böyle kullanabilirsiniz.O zaman ben pazartesi günü hattımın elektrik direğinden değil de yan komşumdan gelmesini isteyeceğim. Çok sağ olun hocam. Ben yine de yanlışlık olmasın diye kuş bakışı genel olarak olayı özetleyen bir görsel bırakıyorum.
Eki Görüntüle 1349000
Hocam teknik servis geldi, size bahsettiğim elektrik direğinden bu sefer direkt olarak modeme bir kablo çektiler. Evin içindeki kabloların zarar görmesinden ötürü önceden eve çatıdan bağlanan kabloyu bu sefer direkt olarak modeme bağladılar. Bu da modemdeki yeni sonuçlar:Eki Görüntüle 1350369
Rate olarak değişim var ancak Margin ve Attenuation olarak emin olamadığımdan size danışmak istedim.
Hocam zayıflamadan kastınız eğer 100 Mbps'den 44 Mbps'ye düşmesi ise o benim için çok dert değil. Ayrıca 44 Mbps yeterli olur benim için, zayıflamayı azaltmak için CRC'yi arttımak istemiyorum. Şu anlık zaten 16 Mbps VDSL kullandığımdan ötürü hız olarak çok da etkilenmedim ancak 24 veya 35 Mbps'ye geçtiğim vakit bir gelişme olursa yazmaktan çekinmem. Ayrıyeten Türk Telekom harici 24 veya 35 Mbps hız sunabilen bir ISS öneriniz var mıdır hocam? Türk Telekomla telefon üzerinde konuştuğumuzda 16 Mbps VDSL paketimin aylık 126 TL olduklarını söylediklerinde biraz hayal kırıklığına uğradım.SNR değerleri güzel ama o uzaklığa o kadar da zayıflama olmaması gerekiyor.(430 metreye göre.) Modemden SNR ayarlaması yapabilirsiniz ama onda da CRC hataları çoğalabilir. Sizin için sıkıntı yoksa böyle kullanabilirsiniz.
Zaten SNR düşürseniz de zayıflama değişmiyor, sadece alabileceğiniz hız artıyor. Onda da size zaten gerek yokmuş.Hocam zayıflamadan kastınız eğer 100 Mbps'den 44 Mbps'ye düşmesi ise o benim için çok dert değil. Ayrıca 44 Mbps yeterli olur benim için, zayıflamayı azaltmak için CRC'yi arttımak istemiyorum. Şu anlık zaten 16 Mbps VDSL kullandığımdan ötürü hız olarak çok da etkilenmedim ancak 24 veya 35 Mbps'ye geçtiğim vakit bir gelişme olursa yazmaktan çekinmem. Ayrıyeten Türk Telekom harici 24 veya 35 Mbps hız sunabilen bir ISS öneriniz var mıdır hocam? Türk Telekomla telefon üzerinde konuştuğumuzda 16 Mbps VDSL paketimin aylık 126 TL olduklarını söylediklerinde biraz hayal kırıklığına uğradım.
Hocam Margin ve Attenuation olarak da ufak bir araştırma yaptım da Upstream'deki 40 dB dışında iyi gibi görünüyor ama 40 dB'nin sebebini anlamadım, sizin bir fikriniz var mıdır onun hakkında? NetSpeed'i de inceledim fiyat ve hız olarak çok uygun gibi. Geçip geçmemeyi bir süre düşüneceğim. Ancak şöyle bir korkum var, ben öncesinde bu altyapıyı 42 Mbps'ye kadar destekliyor diye Türk Telekom'dan 24 Mbps VDSL'e geçtiğimde modem IP alamıyor diye hızımı geri düşürmüştüm. Şimdi aynı şekilde altyapım artık 42-44 Mbps'yi destekliyor diye NetSpeed'den 35 Mbps'lik bir paket aldığımda aynı sorunla karşılaşırsam ne yapmam lazım?Zaten SNR düşürseniz de zayıflama değişmiyor, sadece alabileceğiniz hız artıyor. Onda da size zaten gerek yokmuş.
Ben şu an Netspeed kullanıyorum, yeni geçtim. 35 Mbps aldım, akıllı kotalı özelliği olanı, şu an gayet memnunum. Hız testi yaptığımda hiç 30'un altına düşmedi, tavsiye ederim. Paket içeriğini sitesine girerek öğrenebilirsiniz.
Bir şey olursa bildiğim kadarıyla yardım ederim.
40 dB yüksek bir değer aslında. Zayıflama değeri ne kadar düşükse o kadar iyi olur ki bu zayıflama değeri uzaklığınız ve kablolarınızın durumu ile ilgilidir.Hocam Margin ve Attenuation olarak da ufak bir araştırma yaptım da Upstream'deki 40 dB dışında iyi gibi görünüyor ama 40 dB'nin sebebini anlamadım, sizin bir fikriniz var mıdır onun hakkında? NetSpeed'i de inceledim fiyat ve hız olarak çok uygun gibi. Geçip geçmemeyi bir süre düşüneceğim. Ancak şöyle bir korkum var, ben öncesinde bu altyapıyı 42 Mbps'ye kadar destekliyor diye Türk Telekom'dan 24 Mbps VDSL'e geçtiğimde modem IP alamıyor diye hızımı geri düşürmüştüm. Şimdi aynı şekilde altyapım artık 42-44 Mbps'yi destekliyor diye NetSpeed'den 35 Mbps'lik bir paket aldığımda aynı sorunla karşılaşırsam ne yapmam lazım?
Port olarak problem yaşamayız da hızı yükselttiğimizden ötürü modem yine IP alamaz veya altyapıdan kaynaklı başka bir problem oluşursa ne yapabilirim?40 dB yüksek bir değer aslında. Zayıflama değeri ne kadar düşükse o kadar iyi olur ki bu zayıflama değeri uzaklığınız ve kablolarınızın durumu ile ilgilidir.
Yine diyorum, aslında sizin o mesafeye bu kadar zayıflamanız olmaması gerekiyor. Siz yapabilirseniz komşunuzun oradaki kutuya bağlatın.
Netspeed ya da başka ISS'ye geçiş yapacağınız için port da kaybetmiyorsunuz. Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Merak etmeyin, hattınız da SNR değeriniz de 35 Mbps almak için uygun. Ayrıca benim bildiğim modemin IP alamaması SNR ile hız ile alakalı değil.Port olarak problem yaşamayız da hızı yükselttiğimizden ötürü modem yine IP alamaz veya altyapıdan kaynaklı başka bir problem oluşursa ne yapabilirim?