Linke tıklayarak virüs bulaşabilir mi?

mayuice

Hectopat
Daha fazla  
1742423458100.png

Kardeşimin Discord hesabı hacklenmiş ve herkese DM'den bunu atmış. Ben sadece linkten bir şey olmayacağını düşünerek tıkladım. Zaten linkte Steam doğru falan yazıyordu, ancak sahteymiş. Linke tıklayınca bir link kısaltma sitesine yönlendirdi ve 404 error verdi, büyük ihtimalle sahte site kapatılmış.

Yine de aklıma takıldı, sadece linke tıklayarak virüs bulaşabilir mi? Herhangi bir şey indirmedim veya açmadım.

Dc hesap şifre değiştirin bu şekilde çok fazla DC hesap çalınıyor bir de çift aktivasyon yapın.

Eki Görüntüle 2449674

Kardeşimin Discord hesabı hacklenmiş ve herkese DM'den bunu atmış. Ben sadece linkten bir şey olmayacağını düşünerek tıkladım. Zaten linkte Steam doğru falan yazıyordu, ancak sahteymiş. Linke tıklayınca bir link kısaltma sitesine yönlendirdi ve 404 error verdi, büyük ihtimalle sahte site kapatılmış.

Yine de aklıma takıldı, sadece linke tıklayarak virüs bulaşabilir mi? Herhangi bir şey indirmedim veya açmadım.
Olabilir hocam dikkatli olun. Bitwarden şifre yöneticisinde şifrelerinizi saklayın ve bitwarden authenticator ile 2 aşamalı doğrulama kurun hesaplarınıza ki hesaplarınızın çalınması zorlaşsın. Bitwarden'ı bu kadar önermemin sebebi açık kaynaklı olması ve gerçekten çok güvenli olmasıdır. Ayrıca kullandığınız her türlü sitede olsun sosyal medya uygulamalarında/sitelerinde olsun güvenlik ve gizlilik ayarlarını iyice kontrol edip kendi lehinize göre ayarlayın derim.

Evet bulaşabilir, hatta zero click attack bile mevcut. Muhtemelen bir şey olmamıştır ama siz kesinlikle önemli hesaplarınızın şifrelerini değiştirin ve imkan varsa çift aşamalı doğrulamayı açın.
Sadece Discord değil PC'de şifresi kayıtlı ve önemli her hesabınızı diyorum.

Her şey tek tıklamayla oluyor. Devlet siber bu konuda çok yetersiz adliyeler de bu tür dolandırıcılık davalarının ardı arkası kesilmiyor elmizde telefonlar, yapılan görüşmeler, yazışmalar vardı netice koca bir sıfır savcılık bana bir bardak soğuk su iç gibi konuştu.

Eğer güncel bir işletim sistemi ve tarayıcı kullanıyorsanız bir şey indirip çalıştırmadan virüs bulaşması pek olası değil. Ayrıca görseldeki sitenin amacı oltalama saldırısı yapmak, Steam giriş sayfasının klonu bir site yapıp dikkatsizlik edip hesap bilgilerinizi siteye girmenizi sağlayıp Steam hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor. Yine de isterseniz Malwarebytes indirip tam tarama yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı