LinkedIn iş ilanları deneyimi neden fazla?

felix.voir

Picopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Müzik prodüktörü
Selam, LinkedIn sayfasındaki JavaScript geliştirici iş ilanlarını inceledim. İş ilanlarında başlangıç seviyesi olanlara baktım özellikle çünkü ne kadar bilsem de daha önce herhangi bir takım ile çalışmadım. İlanlarda başlangıç seviyesi yazmasına rağmen hepsinde en az 3 yıl deneyim isteniyor. E deneyim kazanmak için de başlangıç seviyesi eleman arayan bi iş bulmam gerek. Bu nasıl bir saçma paradoks anlamdım ben? Ayrıca başlangıç seviyesi yazıp istenilenlere bakın;

· Node.js bilen
· Electron.js ile masaüstü uygulaması yazmış
· Javascript ve Jquery ile nesne tabanlı programlama(OOP) konusuna hakim
· Rest API konusunuda bilgi sahibi
· Tercihen react, vue.js gibi freameworkler konusunda bilgi sahibi
· MySQL veritabanı kullanabilen
· PHP ve nesne tabanlı programlama (OOP) konularına uzman
· Front-end bilgisi bulunan (HTML+CSS)
· En az 2 yıl deneyimli, daha önceki projelerinden örnek gösterebilecek
· İstanbul Asya yakasına ulaşımı kolay, tercihen Üsküdar yakınlarında ikamet eden
· Askerlik engeli bulunmayan (erkek adaylar için)

çalışma arkadaşları aramaktayız.

Ben bunların her birinde uzman olsam neden başlangıç seviyesi kıdem düzeyinde olayım ki?

Zihniyet bu olunca fazla şaşırmamak gerekiyor.

qwe.PNG

Az/çok piyasada olan biriyim, bu becerileri tam olan adam temel seviye iş aramaz.

Peki başlangıç seviyesi junior olarak, frontend veya backend js, node.js, HTML, CSS, PHP ile nasıl iş bulabilirim, iş görüşmesinde nasıl etkilerim, nasıl projeler sunmalıyım, klon projeler ve kişisel projeler referans kabul görür mü?

Peki başlangıç seviyesi junior olarak, frontend veya backend js, node.js, HTML, CSS, PHP ile nasıl iş bulabilirim, iş görüşmesinde nasıl etkilerim, nasıl projeler sunmalıyım, klon projeler ve kişisel projeler referans kabul görür mü?
Bu dilleri ne seviye bildiğinize göre değişir, eğer Türkiye de iş arıyorsanız diploma çok işinize yarar, eğer yurt dışında iş arıyorsanız Türkiye diploması hiçbir işinize yaramaz; sertifikalar almanız lazım.

Projeler size ait ise tabi ki referansınız olur, ne tarz projelere sahipsiniz?

Bu dilleri ne seviye bildiğinize göre değişir, eğer Türkiye'de iş arıyorsanız diploma çok işinize yarar, eğer yurt dışında iş arıyorsanız Türkiye diploması hiçbir işinize yaramaz; sertifikalar almanız lazım.

Projeler size ait ise tabii ki referansınız olur, ne tarz projelere sahipsiniz?

Örneğin medium.com sitesinin klon projesini yaptım ama backend tarafında sadece PHP kullandığım için performans problemleri yaşadım. Bu yüzden başarılı bir proje olamadı daha sonrasında asenkron programlama ihtiyacı doğduğu için Bu kaynaktan node.js öğrenmeye başladım.

Burdaki sorularımın amacı nasıl bir yol izlersem daha çabuk kariyerime başlarım. Klon projeler yeterli olur mu?

Frontend için HTML, CSS ve JS backend için PHP yeteri kadar biliyorum. Şimdilik node.js ile çalışmalar yapmaya başladım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı