EKAloji
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Öncelikle Udemy ve BTK kurslarını zerre yararlı bulmuyorum, çok daha iyi kaynaklar var. İngilizceniz var ise YouTube ve dil dökümanları, yok ise bazı diller için YouTube, bazı diller için halka açık makaleler yeterli.Örneğin medium.com sitesinin klon projesini yaptım ama backend tarafında sadece PHP kullandığım için performans problemleri yaşadım. Bu yüzden başarılı bir proje olamadı daha sonrasında asenkron programlama ihtiyacı doğduğu için Bu kaynaktan node.js öğrenmeye başladım.
Burdaki sorularımın amacı nasıl bir yol izlersem daha çabuk kariyerime başlarım. Klon projeler yeterli olur mu?
Frontend için HTML, CSS ve JS backend için PHP yeteri kadar biliyorum. Şimdilik node.js ile çalışmalar yapmaya başladım.
HTML ve CSS e %100 hakimseniz (ki en az 4-12 ay sürer) JS ye geçip onu da belli bi' seviyede kullanmaya başladığınız zaman PHP ye başlayabilirsiniz. JavaScript bilginiz ileri seviye olunca Node.JS ye başlayabilirsiniz. Node.JS bilginiz de ortalama da olduğu zaman zaten o zaman PHP bilginiz de başlangıç üstü olur "başlayabilirim" diyebilirsiniz ve iş başvurusu yapabilirsiniz.
Proje önerisi:
APİ sistemler, Forum scripti, Bankacılık sistemi, YouTube/İnstagram/Facebook/GitHub/StackOverFlow/Steam/TikTok/Twitch/Discord/Epic vb. tasarımlar-siteler-sistemler yapabilirsiniz.