LinkedIn iş ilanları deneyimi neden fazla?

Örneğin medium.com sitesinin klon projesini yaptım ama backend tarafında sadece PHP kullandığım için performans problemleri yaşadım. Bu yüzden başarılı bir proje olamadı daha sonrasında asenkron programlama ihtiyacı doğduğu için Bu kaynaktan node.js öğrenmeye başladım.

Burdaki sorularımın amacı nasıl bir yol izlersem daha çabuk kariyerime başlarım. Klon projeler yeterli olur mu?

Frontend için HTML, CSS ve JS backend için PHP yeteri kadar biliyorum. Şimdilik node.js ile çalışmalar yapmaya başladım.
Öncelikle Udemy ve BTK kurslarını zerre yararlı bulmuyorum, çok daha iyi kaynaklar var. İngilizceniz var ise YouTube ve dil dökümanları, yok ise bazı diller için YouTube, bazı diller için halka açık makaleler yeterli.

HTML ve CSS e %100 hakimseniz (ki en az 4-12 ay sürer) JS ye geçip onu da belli bi' seviyede kullanmaya başladığınız zaman PHP ye başlayabilirsiniz. JavaScript bilginiz ileri seviye olunca Node.JS ye başlayabilirsiniz. Node.JS bilginiz de ortalama da olduğu zaman zaten o zaman PHP bilginiz de başlangıç üstü olur "başlayabilirim" diyebilirsiniz ve iş başvurusu yapabilirsiniz.

Proje önerisi:
APİ sistemler, Forum scripti, Bankacılık sistemi, YouTube/İnstagram/Facebook/GitHub/StackOverFlow/Steam/TikTok/Twitch/Discord/Epic vb. tasarımlar-siteler-sistemler yapabilirsiniz.

JS ve kutuphanelerini ( Vue, Electron, JQuery ) bilen, backend tarafinda da PHP kullanmis 2-3 sene tecrubeli birini ariyorlar iste. Bununla da orantili MySQL bilgisi ariyorlar dogal olarak. JS ve PHP ile OOP prensipleri bir arada yurutulemez, o kismi hava olsun diye yazmislar ya da bilmiyorlar neden bahsettiklerini. Ikisi de limitli sekilde OOP destekler.(*)

"Uzman" - "Hakim" gibi ucu acik kavramlara takilmayin is ilanlarinda. Ne istiyor + kac senelik tecrube istiyor ikilisine bakin.

Sonuc olarak giris seviye isi icin mantiksiz degil ilan. Biraz fazla sisirmisler OOP tarafini o kadar, her firma yapiyor bunu.

Not:

PHP'de "is_object" diye fonksiyon var, zira her sey obje degil. Boyle bir fonksiyona ihtiyac duyuluyor olmasi bile neden OOP ye aykiri bir dil oldugunu izah ediyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı