LinkedIn profili nasıl düzenlenir ve bağlantı kurulur?

Daha fazla  
LinkedIn'e yeni katıldım. 1.sınıf öğrencisiyim birazcık sektörü takip etmek için bir hesap açtım. Ancak sosyal çevremde bu uygulamayı kullanan 3-5 kişi ya var ya yok. Bakıyorum insanlarda 500-600 üzeri bağlantılar, takipçiler, Twitter'a dönmüş uygulama biraz. Bu değerler düşük olunca insan üzülüyor ve özgüveni düşebiliyor. Bağlantılarınızı nasıl arttırmıştınız,profilimi nasıl düzenlemeliyim? Tavsiye verebilecek varsa çok mutlu olurum.

Birde bu seritifika muhabbeti var. Ücretten uzak durmak adına kursları bedava kaynaklardan takip etmeye çalıştım hep. Bakıyorum adamda 50 tane sertifika var,Coursera'dan basmış parayı almış. Bir katkısı olduğunu duymadım ama yorumlarınızı merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Baglanti artirmanin ozel bir yolu yok. Sektorunle alakali herkese baglanti yollayabilirsin genelde kabul edilir, kimsenin baglantiyi reddetdigini gormedim. Ozetle baglanti kurmak istedigin, sektorunle alakali kisilerin hepsine yollayabilirsin anormal bir durum degil LinkedIn icin.
  2. Bununla alakali asiri fazla YouTube videosu var. Yine Medium'da vs. de oldukca rehber mevcut. Oralara bakabilirsin.
  3. Oraya atilan sertifikalarin genelde pek bir onemi yok cok ayricalikli bir sertifika olmadigi surece.

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi çok bilgi sahibi değildim tanımadığım insanlara yollamak nasıl karşılanır etc pek bir fikrim yoktu. Zaten tamamen zorunluluk üzerine açtım. Sosyal medyayı çok aktif kullanan birisi değilim. Sektörü biraz takip ederim ve belki kendime fırsat yaratabilirim diye.

Ben çoğu ögrendiğim seyi; örnek veriyorum bi API'yi direk dökümantasyonundan okuyarak öğrenmeye çalışıyorum. Kaynakları da özellikle ücretsiz tercih etmeye calisiyorum. Ekonomik durumumdan ötürü vs. Bu seritifikaların gerçek anlamda bir artısı mevcut mudur. Para verip almaya değer mi vs? Kariyerimi gerçekten önemsiyorum. Şu an Python,Python kütüphaneleri,belli frameworkler ve apiler üzerinde bilgi sahibiyim.

Ben organik bir sekilde buyuttum o profili, birlikte calistigim insanlari, konferanslarda tanistiklarimi, gorustuklerimi vs ekledim simdi baktim 1000'e yaklasmis baglanti sayisi.

Bu sayinin fazla olmasinin camiada bir etkisi yok, "Ooo 8000 baglantisi var cok nitelikli bir insan olmali" gibi bir mevzu yok. Ortalama bir insan kaynaklari personelinin 5000 baglantisi vardir.

Mesele kaliteli insanlarla baglantili olup network olusturmak. Nicelik vs nitelik meselesi biraz. Is firsatlarini paylasmak, referanslar olusturmak vs. Sacma sapan paylasim yapanlari direkt engelliyorum ben. Maymunluk yapilacak ya da siyaset tartisilacak bir zemin degil.

Zaten tanimadigin insanlar da epey istek gonderiyor. Rage acip herkese istek yollayan tiplemeler de var.
Bence linkedin CV gibi zamanla evrilen bir konsept, kariyerinde yol aldikca sekilleniyor. Yeni baslayan birinin dolu dolu profil hazirlamasi cok da normal degil.

Profilinizde alanınızla ilgili ilgi çekici gönderiler paylaşmak da kullanıcıların bağlantı kurma ihtimalini arttırır. Bu nedenle Linkedin beğeni alarak gönderileriniz dikkat çekmesini sağlamalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…