@Sakuya Izayoi araç .upk uzantılı dosyaları açıp kapatmak için tasarlanmış. upk dosyaları UE 2-3 oyun motorlarında kullanılan bir localization verilerini saklayan dosya türü. ben konsol verisyonlarında kullanmak istiyorum. bu aracın konsoldaki .xxx arşivlerinide açması gerekiyor. aynı şifreleme biçimini kullanıyor. umarım sonuç degişmiştir?
@Sakuya Izayoi araç .upk uzantılı dosyaları açıp kapatmak için tasarlanmış. upk dosyaları UE 2-3 oyun motorlarında kullanılan bir localization verilerini saklayan dosya türü. ben konsol verisyonlarında kullanmak istiyorum. bu aracın konsoldaki .xxx arşivlerinide açması gerekiyor. aynı şifreleme biçimini kullanıyor. umarım sonuç degişmiştir?
.NET bağımlılığı zararlı olmasının sebebi değil. İlgili işleri .NET çatısı altında yapıyordur.
Dosyanın virüslü olduğunu ben de düşünüyorum. 3. şahıslardan aldığınız için böyle olması da çok net zaten. Eğer full .NET C# veya VB ile yazılmışsa dlSpy gibi RE araçlarıyla içindeki kodun benzerini bulabilirsin. Fakat Obfuscate yapıldıysa zor olur.
Benim tavsiyem, eğer illa ki bakacaksan sanal makine kur. Her şeyi izole ortamda yap.
@Bayram Reis .NET'e müdahale etmese görmezden gelirdim ancak zararlı-vari davranış gösterdiği ve muhtelif zararlı eylemlerde bulunduğu için zararlıdır kanısına vardım.
Sanki sistem üzerinde çalışan SQL serverlara da bir müdahalede bulunmaya çalışmış ayrıca program.
@Sakuya Izayoi Yanlış anlaşıldım. Dosyayı incelemedim. Sadece demek istediğim şey ".NET Bağımlılığı olması" bir kötü amaçlı yazılım olduğu anlamına gelmez. Siz öyle dememiş olabilirsiniz ama öyle anlaşılıyor okununca: