Linux'u Windows 10 ile beraber 2. işletim sistemi olarak kurabilir miyim? ISO'yu Rufus'la USB yazdırdığımda, ISO'yu açarak kurduğumda Windows 10'un da kalmasını istiyorum. 2 işletim sistemi olur mu ve Linux'da D diski veya C diski gözükür mü?
Kurduğun dağıtıma göre değişmekle beraber kurulum sırasında sorar yanına mı kurayım diye.
Eğer sormazsa C bölümünü 50 GB kadar küçültüp Ext4 Formatlaman ve bu bölümü /'a bağlaman gerekiyor. Ardından Windows'un efi bölümünü de formatlayıp /boot/efi'ye bağlamalısın.
Kurduğun dağıtıma göre değişmekle beraber kurulum sırasında sorar yanına mı kurayım diye.
Eğer sormazsa C bölümünü 50 GB kadar küçültüp ext4 formatlaman ve bu bölümü /'a bağlaman gerekiyor. Ardından Windows'un EFI bölümünü de formatlayıp /boot/efi'ye bağlamalısın.
Ubuntu'da var, Debian'da var, Kde Neon'da var, Endeavour OS'da var. Calamares kullanan hemen hemen her dağıtımda var. Fedora kendi kurma aracını kullanıyor, Fedora'da yanına kur seçeneği yok diye biliyorum ama kendiniz bölümlemeyi seçerek kurabilirsiniz.
Fedora'da elle ayarlıyorsun. Bir de güzel güzel gözüküyor; ancak disk bölümlendirme programı kullanıcı dostu değil, yazdığın şeyi siliyor falan . Tarif etsem zorluk çekerim.
Tekrar rahatsız ettim Ubuntu kurmak istedim fakat ISO USB takıp başlattığımda ekranda sadece büyük harflerle GRUB yazıyor bekliyorum hiçbir şey olmuyor bende vazgeçtim size danışmak istedim acaba orada yüklüyor mu benmi kapatıyorum ve o GRUB yazısı varken işlemci fani hiç durmadan çalışıyor.