Linux açılışta 'Outside TXT disabled by BIOS' yazıyor

Makaleler
5
Linux PC açılışında ekranın sol üstünde "Outside TXT disabled by BIOS" yazıyor. İki farklı PC'imde de böyle. Biraz araştırdığım kadarıyla, açılışta bu yazının çıkmaması için BIOS'tan işlemci sanallaştırmayı açmak gerekiyormuş, ama bu neden gereksin ki? Bunu yapmadan da açılışta bu yazının çıkmaması sağlanamaz mı?
Birkaç farklı Linux dağıtımı kullandım ve hepsinde de aynı yazı çıkıyor.

@Cruslan bu hata hakkında bir şey biliyor musunuz? Linux Mint Xfce kullanıyorum ve dağıtımımın sağladığı şu anki en güncel Linux çekirdeğinde bile bu hatayı alıyorum. Güncelleştirmeler geliyor ama bir türlü bu hatayı düzeltmiyorlar.

Son düzenleme:
Herhangi bir önemi yok. Kendi bilgisayarımda ne zaman dmesg çıktısına baksam bilgisayarım ölüyor derim. Kullanımınızda sorun yoksa önemli değil. Ancak Qubes OS, Kaspersky OS gibi sanallaştırma ile güvenlik sağlayan işletim sistemlerinde lazım olur.

Herhangi bir önemi yok. Kendi bilgisayarımda ne zaman dmesg çıktısına baksam bilgisayarım ölüyor derim. Kullanımınızda sorun yoksa önemli değil. Ancak Qubes OS, Kaspersky OS gibi sanallaştırma ile güvenlik sağlayan işletim sistemlerinde lazım olur.

Açılış hızını azaltıyor bence.

Açılış hızını azaltıyor bence.
Açılış hızını azaltacak bir sey değil. Özellikle benim kullandığım gibi eski anakart bilgisayarda var zaten, umursamana gerek yok. Sorunun açılış hızını azaltması için ciddi bir sorun olması gerekir, zaten onda da boot etmez çoğu zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı