Linux Boot problemi

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar başıma bu kez ilk defa böyle bir şey geliyor hemen anlatıyorum. Dün Windows'um vardı ve sıkılmıştım, bir Linux'a göz atayım ne var ne yok dedim ve bilgisayarıma Linux Mint kurdum 3-4 saat takıldıktan sonra diğer Linux'lara göz atayım dedim lubuntuyu sıkıntısız bir şekilde kurdum. Daha sonra bu kadar Linux yeter dedim ve lubuntu terminal üzerinden Windows ISO dosyasını başarılı bir şekilde USB belleğime yazdırdım. Şimdi sorun burada başlıyor. Bilgisayarımı kapattım ve geri açarken sürekli delete tuşuna bastım BIOS ekranı geldi, BIOS USB'yi gördü. 1. sıraya USB mi aldım ayarlarımı kaydettim ama Windows Boot ekranı değil şu anda lubuntu ekranı geliyor. Harddiskimi çıkarttım yine denedim ama Windows Boot ekranı değil Realtek internet kontrol ekranı geliyor bir türlü Windows Boot ekranına ulaşamıyorum.

Denediklerim;
USB belleği başka porta takmak.
Terminal üzerinden tekrar ISO dosyasını yazdırmak.
HDD kablosunu çıkarıp denemek.
F9 tuşundan açmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
lsblk
sudo dd bs=4M if=windows.iso of=/dev/sdb conv=fdatasync

bildiginiz terminal uzerinden indirebilecegim rufus tarzi program varmi

Windows için WoeUSB ile denemelisiniz.

Kod:
sudo apt install woeusb
komutu ile kurun.

Windows ISO dosyasının olduğu konumda terminali açın.

Kod:
sudo woeusb -d WINDOWS_KALIP_DOSYASI.iso /dev/sdb
sdb'nin b harfi farklı olabilir lsblk komutu ile USB belleğinin aldığı sdX adını kontrol etmelisin.

komutu ile yazdırın.

[ANLATIM] WoeUSB Kurulumu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı