Linux çekirdek hatası

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
5.4 çekirdeğinin yeni sürümü gelmiş, her zaman yaptığım gibi güncelledim ancak bilgisayarı yeniden başlattıktan itibaren APT ile alakalı ne yaparsam yapayım şu hatayla karşılaşıyorum:

Kod:
E: linux-image-5.4.0-110-generic: linux-image-5.4.0-110-generic paketi post-removal betiği kuruldu alt süreci 1 hatalı çıkış kodu ile sona erdi

APT ile paket kurarken, silerken veya başka bir şey yaparken sürekli bu hata çıkıyor. Uygulamalarla bir şey yaparken süreyi uzatmaktan başka bir şey yapmıyor ancak çekirdeğin kendisini kaldırırken bu hata ile karşılaşıyorum ve çekirdek kaldırılamıyor. Eski sürüm çekirdeğe geçip kaldırmaya çalışıyorum bu arada.

Mint 20.3 Una kullanıyorum.
Ben de Mint 20.3 Una kullanıyorum. Şimdi PC'yi açıp deneme yaptım. Ne güncellemede ne yeni paket kurmada bir sorun yok.
Sizdeki güncellemede bir paket eksik kalmış olabilir. Sorunlu bir PPA deposu veya ek depo olabilir.
Yazılım Kaynakları'na girip Bakım adımlarını bir yapın bakalım.

Hiçbir işe yaramadı.

Kernel-generic neden varsayılan olarak geliyor ki?
Grub Customizer kurup varsayılan kernel'i normali ile değiştirmenizi öneririm.

Açılışta Grub'dan kernel seçeneklerinden "generic" olanı değil de normal kernel'i seçerek başlatın.
Ondan sonra Grub Customizer kurup normal kernel'i başa alın.
Hocam gına geldi artık, ilk değil APT ve çekirdeğin bozulması. Debian tabanlı Linux Mint'e format atmayı düşünüyorum. Ubuntu olanının sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…