Linux kullanmaya yeni başladım dağıtımlardan pek anlamıyorum Fedora kullandım işletim sistemi çöktü Zorin OS kullandım NVIDIA sürücüsü yüklerken sıkıntı çıktı yeni başlayanlar için ideal bir dağıtım önerisi yapar mısınız?
Linux kullanmaya yeni başladım dağıtımlardan pek anlamıyorum Fedora kullandım işletim sistemi çöktü Zorin OS kullandım NVIDIA sürücüsü yüklerken sıkıntı çıktı yeni başlayanlar için ideal bir dağıtım önerisi yapar mısınız?
Genelde insanların dönüp dolaşıp geldiği yer yine orası oluyor. Başlangıç için kullanıcı dostu bir dağıtım. Benim ilk yüklediğim linux ubuntuydu. Dümdüz kullanıcıysan hem driver sorunu yaşamıyorsun hem de terminali açmadan kullanabiliyorsun rahat rahat.
Genelde insanların dönüp dolaşıp geldiği yer yine orası oluyor. Başlangıç için kullanıcı dostu bir dağıtım. Benim ilk yüklediğim linux ubuntuydu. Dümdüz kullanıcıysan hem driver sorunu yaşamıyorsun hem de terminali açmadan kullanabiliyorsun rahat rahat.
Gereksiz bir ön yargı, sorun yaşayanlara sorsanız bir elin parmaklarını geçmez sorunları. 1 tane sayanları da kendi yaptıkları işlerin sonucunda yaşamıştır.
Paket yöneticisi için ise kullanıcı için bir eksisi yok, aksine uygulamalara erişimi kolaylaştırıyor. Sadece bazı insanlar snapcraft sunucusunun şefaf olmaması sebebi ile memnun edilemiyor.
Özellikle NVIDIA ekran kartın varsa en kolay kullancağın dağıtım ubuntudur. Örneğin Secure Boot ile uğraşmana gerek kalmaz.