Windows 10 UEFI şekilde kuruluysa Linux dağıtımınıda aynı şekilde UEFI olarak kurun. Ben bootloader olarak dağıtımla gelen grub'u kullanmadım, anakartın bootloaderını kullandım ve sorunsuz şekilde işimi gördü. Dağıtım olarak Ubuntu'yu öneririm. BIOS'tan varsayılan olarak başlamasını istediğiniz işletim sistemini başa alırsınız. Diğer işletim sistemine geçmek istediğiniz zaman bilgisayar açılırken boot menüsüne girer ve seçersiniz. Ubuntu'yu kurarken bootloader'ın kurulacağı bölümü, Ubuntu'yu kuracağınız bölüm olarak seçinki bölümü formatladığınızda listenizden kalksın. Anakartınızın UEFI desteği yoksa Ubuntu kurulu bölümü sildikten sonra Windows kurtarma diskiyle bootloader'ı tekrar yüklemeniz gerekebilir. Bootloaderı tekrar yüklemeniz gerek kalmadan Ubuntu'yu silme seçeneğiniz vardır belkide bu konuda çok bilgim yok açıkcası. Ubuntu'dan devşirme dağıtımları başlangıçta kullanmanı tavsiye etmem, masaüstü arayüzü hoşunuza gitmezse farklı bir arayüzü aynı dağıtımla deneyebilirsiniz. Ve bu Windows'a tema kurmaya benzemez, tamamen sorunsuz şekilde çalışabilirler ve aralarında geçiş yapmak oldukça kolaydır.