Linux dağıtımı ve kernel önerisi

reckinc

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7320u Radeon 610M 8GB DDR5 RAM 512GB NVME SSD
Evet başlıkta yazdığım gibi dağıtım ve kernel önerilerine açığım R3-7320u işlemci ve 8 GB RAM mevcut. Belirtmeden olmaz hem yüksek güç çekmesin hem hafif olsun. Şu an Linux Mint kullanıyorum ki Debian temelli Steam vs kullanabiliyorum ki o nedenle Debian, Ubuntu'dan türemiş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ben kurcalamayı seviyorum uğraşmayı seviyorum diyorsan xfce4 + Arch linux öneririm.

Sorun çıkarmıyorsa bence Mint'i kullanmaya devam edin. Kullanması rahat bir dağıtımdır.

Kaynak tüketimi fazla diğer dağıtımlara göre 1GB yiyor boşta.

Mint Xfce geçebilir onu kullanmıyorsa. Zaten bilgisayarının gücü hepsini kaldırmak için yeterli. Ekstra 500 MB RAM azalmasının pek bir fark yaratacağını zannetmiyorum. 7gb ram kullanıma açıksa 7.5 olacak.

Mint Xfce geçebilir onu kullanmıyorsa. Zaten bilgisayarının gücü hepsini kaldırmak için yeterli. Ekstra 500 MB RAM azalmasının pek bir fark yaratacağını zannetmiyorum.

Daha seri ve hafif hem de daha kullanışlı bir dağıtım varken aynı dağıtımı kullanması bana göre mantıksız GTX1650 16 GB RAM i5 5. nesil var i3 + Arch kullanıyorum kesinlikle Arch kullan.

Bir de hafiflik takıntılığı var.

Arch ISO hazırlamakta ve kurulumda baştan sona burada yardımcı olurum isterseniz.

Hantal gelmekte ve bende ısınma problemleri oluyor WLAN kartı görmüyor ya kaisen Linux veya Fedora geçeceğim ama kararsızım görüşünüzü almak isterim.

Eğer ben kurcalamayı seviyorum uğraşmayı seviyorum diyorsan Xfce4 + Arch Linux öneririm.

Cevap için sağ olun ama hantal gelmekte ben kullanması basit ve uygulama deposu oldukça geniş olan bir dağıtım arıyorum.

Yani Arch deneyimli bir kullanıcı için daha iyi, ve daha hafif olsa da, Mint'e göre daha zor bir dağıtımdır. Konu sahibinin zorluk ile alakalı problemi yoksa geçebilir tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…