Linux dağıtımını neden kullanmamalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence en iyi ve en stabil işletim sistemi GNU/Linux'tur. Bu lafı macOS hariç bütün işletim sistemlerini kullandıktan sonra rahatça söyleyebiliyorum.

Bir Windows stabiliteliğine bak, bir GNU/Linux'un. Sistemim 1 kere Kernel Panic bile yemedi. Crash bile yemedim crash. Windows üzerinde bahsetmeme gerek olmadığını düşünüyorum. Sadece Stability için bile geçilir GNU/Linux'a.

Bence en iyi ve en stabil işletim sistemi GNU/Linux'tur. Bu lafı macOS hariç bütün işletim sistemlerini kullandıktan sonra rahatça söyleyebiliyorum.

Tabi ben Arch, Fedora gibi bleeding edge dağıtımlar kullandığım için böyle düşünüyor olabilirim. Debian, RHEL gibi dağıtımlarda ayrı bir kararlılık vardır eminim ki. Base sistem olarak elbette Arch’ınki macOS’tan daha sağlam ama arayüz olarak macOS (daha doğrusu Aqua desktop) bütün işletim sistemleri arasında gördüğüm en kararlı UI. Peki neden Aqua masaüstünü sevmiyorum? Piyasada ismini anabileceğin, Solaris gibi bitmiş işletim sistemleri hariç bütün işletim sistemlerini denemişimdir. Aqua desktop gelmiş geçmiş en hantal arayüz! Boşta 3 GB ram kullanır mı bir işletim sistemi? Arkada hiçbirşey açık değil. Görev yöneticisine baksak sistemde açık olan şeyler 500 mb yemiyor ama boşta 2.8GB RAM yiyor macOS. Nasıl?! Bir başka sorun de Aqua masaüstü işletim sistemleri arasında en katı ve kullanışsız masaüstü. Eğer hafif olsaydı hoşuma bile gidebilirdi bu durum ama hiçbir özelliği olmayan bir işletim sistemi nasıl başlangıçta bu kadar ram yiyor? Sanki arayüz benimle kavga ediyor. Nautilus’taki o kadar fonksiyondan şımarmışımdır belki ama bu Finder’ın hiç bir özelliği yok arkadaş! Terminal desen bir şeye benzemiyor. MacOS sistem araçları çok basit. Biraz daha fonksiyonel, işimi kolaylaştıracak şeyler koysalarmış keşke.
İ5 4590 CPU var. 8GB RAM var. Windows 10’u bu sistemde çalıştırırsan yavaşlıktan kafayı yersin. İnan bana, denedim. Linux? Her zamanki gibi akıyor

Sizi ilk defa görüyorum..
Ayda bir, iki kere giriyorum. Sonra çıkıyorum. Ben yokken virgül unuttun diye ban atarlarsa atıyorlar, döndüğümde açılmış oluyor Denk gelmemişizdir. SDN’de moderatörlük yapmıştım. Belki oradan hatırlarsın?

TaÇünkü Linux zordur.
Alpine ne durumda bilmiyorum fakat GNU/Linux zor değildir.
Bol bol komut girmeliyiz.
UNIX benzeri işletim sistemlerinin en işlevsel kısmı komutlardır. Ayrıca GNOME ve XFCE gibi kolay arayüzler ne güne duruyor?
Bazı dağıtımların kurulum için grafik arayüzü yok.
Birçok GNU/Linux dağıtımının kurulum için görsel arayüzü vardır.
Driver desteği spesifik donanimlar için yok (Wireless, e-imza, ekran kartı, barkod yazıcı projeksiyon cihazı.
Var ve kolayca kurulabiliyor.
Çok kullanılan bir işletim sistemi değil.
Çok kullanılan bir işletim sistemi olmaması onu kötü yapmaz.
Oyun desteği yok güncel oyunları oynayamazsınız (driver desteği olmadigi için).
Linux çekirdeğinin sürücü desteğini gayet yeterli buluyorum. UNIX benzeri işletim sistemleri için destek sağlamayan oyundan yapımcı sorumludur.
Ücretsiz yani fazla uğraşılmamıştır yazılımıyla.
Nasıl uğraşılmamış? En basitinden GNOME kullanıcı arayüzünün Git deposuna bakın. Bu listedeki her şey bir değişiklik.
Destekleyen firma çok az.
İnternetin binbir sunucusu GNU/Linux ve BSD kullanıyor.
Programlama çok az yapılır.
Dünyadaki tek programlama dili C# ve Visual Basic değil. Birçok programcı GNU/Linux'u kullanıyor ayrıca.
Ortak bir standardı yok. Binlerce dağıtım var birbirinden bağımsız. Birinde çalışan diğerinde çalışmayabilir.
Aralarında pek bir fark yok. Kimisi farklı paketler ile geliyor o kadar.
Yazilim desteği çok azdır.
Sandığınızdan daha fazla yazılımı destekliyor.
Bir Microsoft değil.
Microsoft bir şirket GNU/Linux (ve diğer GNU içermeyen, ama Linux içerenler) bir işletim sistemidir. Neyle kıyaslama yapıyorsunuz?
Devletler kullanmıyor.
Binlerce hatta milyonlarca devlet GNU/Linux'u tercih ediyor.
Zordur basit hiç değildir.
Tabi, kullanıcı dostu bir sürü dağıtım varken tutup da hemen Arch ve Kali kurmaya kalkarsanız tabi zor olur.
İkide bir çöker stabil değil.
GNU/Linux'a geçeli yaklaşık bir yıl oldu ve neredeyse hiç çökmedi.
Ikinci işletim sistemi kuramazsın kesinlikle.

Bir şey uyduracaksanız düzgün uydurun bari. GNU/Linux'u kurmak 10 dakikamı almaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Başka başka sebepler.
Bu cümleden bile hayatınızda hiç GNU/Linux kullanmadığınız belli oluyor.
Saydığım nedenlerden kaçına katılıyorsunuz? Yazın, paylaşın.
0. Hiçbirine katılmıyorum.

Son olarak gayet kullanıcı dostu bir dağıtım olan Mint GNU/Linux'un indirme bağlantısını atıyorum.

Son düzenleme:
Hala bu konuya yorum yapmak mı? Adamsın.

Yanlış bilgi vermişsin. Linux efsanedir. ElementaryOS kullanıyorm ve mükemmel bir işletim sistemi Linux candır.
  • Hafiftir
  • Hızlıdır
  • Şıktır
  • Yalın ve Sadedir
  • Güçlü ve performanslıdır.
Bir Linux dağıtımını beğenmedin diye tüm Linux kötü olamaz. Bana kalırsa Mint kötü bir sistem ama bunu Linux için söyleyemem. Uzun süredir Linux kullanıyorum ve çok memnunum.
Şunu unutma ki Android de bir Linux'tur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu Touch?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…