Linux Dağıtımları İçin Yazılımda Kullanılacak M.2 SSD Önerisi

nehikayelervar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Kullanmak ve yüklemek istediğim Linux dağıtım(lar)ı için sadece yazılım geliştirme ve günlük kullanım amaçlı iki adet depolama kullanmak istiyorum. HDD'ye normal günlük kullanım için yükleme yapmamda bir sıkıntı yok ancak kablolarla fazla uğraşmadan anakartın M.2 slotuna 120 GB bir M.2 SSD almak istiyorum. Dediğim gibi tamamen Linux işletim sistemi kurulacak ve yazılım geliştirilecek. Ön bilgim mevcut ancak iş pratik yapmaya gelince böyle bir sistem mantıklı geldi. Sorularım ise:
1- 120 GB yeterli gelir mi?
2- Geliştirmeyi düşündüğüm program dili ilk zamanlarda Python, ileride C++(Windows'ta bir problemim yok bununla ilgili), duruma göre diğer depolama alanına kodlarımı atmam gerekir mi?
3- Raspberry Pi kodlaması yapmak istediğim zamanda yazılım dosyasının boyutu bildiğiniz gibi aşırı olmuyor ancak ek bir IDE kullanmam gerekir mi? Veya bir IDE kullanacaksam 120 GB yeterli gelir mi?
4- ***Kilit soru*** SSD olarak model önerileriniz nedir? Samsung gibi uçuk fiyatlı, James Donkey (marka açısından çevremde memnun olmayanlar mevcut) gibi kısa ömürlü olmayan, yazma hızından çok ömrüne baktığım bir SSD arıyorum.

Ekleme 1: Fiyat olarak 300 TL aşağısı çok iyi olur.

Ekleme 2: Western Digital Green m.2 SSD'de karar kıldım. Önerilerinizi benzer arayışta olan kişiler için yazabilirsiniz.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı