Linux dağıtımları kurarken hata veriyor

LinnOG

Picopat
Linux Mint ya da LineageOS gibi dağıtımları kurarken hata veriyor veya hiç kurmuyor. (Fotoğraf hatalardan sadece biri.)

Son düzenleme:
Grubu farklı bir yere kurunca böyle bir hata veriyor genelde.

Hikayesi şu şekilde :
Ben windows yanına ubuntu kullanan biriyim. Ubuntu yavaş açıldığı için silip tekrar yülemek istedim. Normalde bunu windows üzerinden yaparım ama bu sefer boot-repair-disk ile yaptım ve boot menüsünde ubuntu kalıntısı kaldı. Windows üzerinden de silinmedi. Bende lineage os kurdum üzerine sudo apt-get update kodunda ise ubuntu hataları alıyordum. 1-2 sefer açılıp kapanınca düzelmişti taki kapanana kadar. Bu sefer de boot menüsünde sadece windows görünüyordu ve windows disk yönetiminde linux için ayırdığım kısım boş(siyah) görünüyordu. Bende Linux mint kurma kararı aldım ve kurarken diski seçtiğimde burada işletim sistemi olduğu uyarısı alınca sil ve yükle dedim kurarken fotoğraftaki gibi hata verdi.
Bende mini tool programı ile bölümü sil dedim D diski ile birleştirip tekrar bölüm oluşturdum. Bidaha mint kurmaya çalıştığımda gene aynı problemi yaşadım.
Kurulumun önceki adımlarında hangi ayarı seçmiştiniz? "Diski sil ve x işletim sistemini yükle.", "Başka bir şey." gibi.
İlk denemede diski sil demiştim ikinci denemede ise windows boot meneger yanına kur dedim.
Grubu farklı bir yere kurunca böyle bir hata veriyor genelde.
Ben özel bir yer seçmemiştim, kendisi halletmesi gerekmez mi ?

Manuel kurulum ile gereksiz bölümleri silip bir bölümü EXT4, birincil bölüm, bağlama noktası "/" olarak biçimlendirmeniz gerek. Belki başka adımlar da gerekebilir ama şu an benim işim çıktı. Başka arkadaşlar manuel kurulum konusunda yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…