Linux dağıtımlarında ses nasıl mono yapılır?

926914

Picopat
Linux dağılımlarında mono sesi açmak sadace terminal üzerinden mi yapılır?

Terminale bunu yaz "sudo apt install paprefs.
Paprefs."

Ardından "add Virtual output for mono Audio" seçeneğini işaretle ve sistem ses ayarlarından bu çıkışı seç.

Bu peki hangi tabanlılarda çalışır? Yani fedora, arch ve debian'da çalışıyor mu? Ona göre deniyeceğim.

Bu peki hangi tabanlılarda çalışır? Yani Fedora, Arch ve Debian'da çalışıyor mu? Ona göre deneyeceğim.

pactl info | grep "Server Name" terminale bunu yaz pulseaudio yazıyorsa çalışır. Çoğu dağıtımda çalışıyor ama hangisinin ses servisi farklı hatırlamıyorum, anlattığım yöntemle çalışıp çalışmayacağını teyit edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler, peki PipeWire paketini sildiğimizde yada devre dışı bıraktığımızda, GNOME ekranı çöker mi? Yoksa PipeWire yerine başka birşey mi olur?
(Bunu sormamın sebebi, PipeWire'yi kullanmayıp bunu yapmak istemem.)

Rica ederim, Pipewire'ı silince GNOME çökmez çünkü o sadece ses sunucusu, görüntüyle ilgisi yok. Ama bazı GNOME uygulamaları ( ekran kaydı gibi) Pipewire'a bağlı olabilir. Bir sorun yaşarsanız seve seve yardım ederim.

Ancak ben Ubuntu'da PipeWire paketlerinin tamamını silince, masaüstü ekranı silindi ve tty4 ekranı geldi. Bu yüzden diski sıfırladım. Ve geçici bir süre Windows'a geri döndüm.

Bu senaryoda neden olmuştur bunu çözemedim çünkü komut bilgim çok azdı nerdeyse yok denecek kadar.

(Bu arada bunu sormamın sebebi, ileride Linux'u tekrar yükleyeceğim bu yüzden soruyorum. Ama yinede cevabınız beni çok tatmin etti teşekkürler.)

Tatmin etti derken, cevap benim işime yaradı.

Tekrar rica ederim, muhtemelen pipewire sadece ses değil, aynı zamanda ekran paylaşımı veya GNOME'un bazı bileşenleri için de kullanılıyordu. Pipewire'ın tüm paketlerini silince sistem, gerekli oturum bileşenlerini bulamamış olabilir ve bu yüzden masaüstü gitmişdir"sudo apt install pulseaudio.
Systemctl --user disable --now pipewire pipewire-Pulse
Systemctl --user enable --now pulseaudio" bu komut ile sadece sesi pulseaudio servisine geçirebilirsin. Teknik bilgiyi kafana takma deneye yanıla öğreniyorsun bende öyle öğrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…