Linux DE veya WM önerisi

Hocam, başlığı tam anlamadım. Moderetör düzenlerken bozulmuş mu? Desktop Environment mi kastediyorsunuz?
Moderator mu yoksa otomatik duzeltme mi bozdu emin degilim evet DM ve WM'yi kast ediyorum iki oneriye de acigim.
AwesomeWM kullandim hosuma da gitmisti, ama farkli bir seyler denemek istiyorum bspwm'ye bakacagim tesekkurler.

Merhaba arkadaslar, şu an Gentoo kullaniyorum Openbox ile birlikte.
Ancak sanirsam window Manager'ler bana daha cok uyuyor ancak de onerisine de acigim.
Onerileriniz için simdiden tesekkurler.

Gnome hocam o WM'lerin hepsinden daha optimize. CPU kullanımı daha az ve oyunlar gibi programlarda rastgele anlarda WM'lerde yaşadığın gibi FPS düşmeleri yaşamıyorsun. Çok daha izole çalışıyor arka plan işlemleri.

İlk sırada DE olarak Openbox öneririm, WM olarak yine Openbox öneririm.
İkinci sırada DE olarak JWM öneririm, WM olarak yine JWM öneririm.
Üçüncü sırada DE olarak Lxde öneririm, WM olarak Openbox öneririm.
Dördüncü sırada DE olarak Icwm öneririm, WM olarak yine Icewm öneririm.
Beşinci sırada bir şey yok, boş geçebilirsiniz.

i3wm kullanıyorum. Kullanım açısından çok fazla kaynak var, rahatça kurup istediğiniz hale getirebilirsiniz. Awesome, xmonad, jwm denedim fakat pek beğenmemiştim kendilerini. İ3wm dışında bspwm de gayet güzel duruyor. Yine de benim önerim i3wm olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video serisini izleyerek bilmeniz gereken çoğu şeyi öğrenebilirsiniz. Arch linuxta i3wm arayüzünde boşta 150/180 mb (İlk kurulumda 100 mb) ram harcıyor. Gentooda tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum, daha önce hiç denemedim. Konuyu okumuştum ama aklımdan çıkmış. Ama çoğu popüler paket Gentoo deposunda var diye biliyorum. Ek olarak Gentoo ile i3wm kullananların videolarını vb. de gördüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…