Linux demek gizlilik mi demek?

Makaleler
4
Herkese iyi geceler.

Bazı Linux distrolarının gizlilik şartlarını okuduğumuz zaman bizden bilgiler toplanıyor.

Linux sanırım gizlilik demek değil Zorin OS gizlilik şartlarını okudum ve şok oldum.
Tamam hata bilgileri için topluyorlar ama bazıları biraz saçma geldi.
Hata bilgiler için toplanan şeylerin böyle olması saçma değil mi sizce de?
E-posta adresi sosyal medya bilgileri gibi şeyleri topluyor ve bunu üçüncü taraflara da verdiklerini söylüyorlar.
Bu bana biraz saçma geldi.
Tabii bu legal bir şey olduğu söyleniyor bunu Microsoft'da yapıyor ama abartılı yapıyor. Linux öyle değil. 8 ay falandır Linux kullanıyorum ve çok memnunum ama gizlilik şartlarını okuyunca çok da gizli olmadığını gördüm. Bunların bir açıklaması varsa yazarsanız sevinirim.

Zorin OS: Privacy Policy

Linux'un özgürlüğü arttırma sebebi açık kaynaklı olması genelinde fakat Linux'un asıl kullanılma amacı genelde sıfırdan çekirdek yazmanın maliyetli ve zaman alıcı iş olması, bunun yerine aynı zamanın ve bütçenin, sistemin diğer kısımlarına verilmesi.

Kıvırmayi birakin bence.

Hani Linux veri çekmezdi?
Linux dediğimiz çekirdektir. Çekirdek açık kaynaklıdır, veri falan çekmez. Burada bahsi geçen Zorin OS, bu bir Linux dağıtımı, kavram yanılgısı yaşıyorsun, öncelikle araştırmanı tavsiye ederim.

Ha Linux ha distro. Ne farkeder?
Sonuçta dediğimi anliyorsun.
Linux Mint bile veri çekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…