Linux ''Discord kurulamıyor'' hatası veriyor

ayaz0735

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i9 İŞlemci, 16 GB Ram, GTX 1650 Ekran Kartı
Merhaba, Linux'a Discord'u .deb ile indirdim fakat alttaki hatayı veriyor. Ne yapmam gerek?

@613366 hocam sizden bekliyorum cevabi :).

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-09-14 22-33-02.png
    Ekran Görüntüsü - 2024-09-14 22-33-02.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 41
Merhaba, Linux'a Discord'u. Deb ile indirdim fakat alttaki hatayı veriyor. Ne yapmam gerek?

@613366 hocam sizden bekliyorum cevabi :).

Dağıtımın nedir?
Bir de Discord'un kendisi Linux'ta kötü, bence tarayıcı kullan veya vesktop gibi bir Client kur, sesli görüşme yapmıyorsan.

Dağıtımın nedir?
Bir de Discord'un kendisi Linux'ta kötü, bence tarayıcı kullan veya vesktop gibi bir Client kur, sesli görüşme yapmıyorsan.
Dağıtımım Ubuntu 22.04 ve tarayıcıda kullanmak istemememin nedeni discord durumunda yaşanılan bir kaç sıkıntı. Onun dışında client hakkında daha fazla bilgi verirseniz memnun olurum.

Kod:
sudo apt install flatpak
sudo add-apt-repository ppa:flatpak/stable
sudo apt update
sudo apt install flatpak
sudo apt install gnome-software-plugin-flatpak
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Bununla bir mağaza tarzı bir eklenti kuruyorsun, ubuntu'da olması lazım zaten ama yine de kontrol amaçlı sırayla her satırdaki kodu gir ve yeniden başlat. Sonra şu

Kod:
flatpak install flathub com.discordapp.Discord

Kodu gir.

normal discord'un farklı bir mağazadaki hali, virüs yok merak etme.

Kod:
sudo apt install flatpak
sudo add-apt-repository ppa:flatpak/stable
sudo apt update
sudo apt install flatpak
sudo apt install gnome-software-plugin-flatpak
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Bununla bir mağaza tarzı bir eklenti kuruyorsun, ubuntu'da olması lazım zaten ama yine de kontrol amaçlı sırayla her satırdaki kodu gir ve yeniden başlat. Sonra şu

Kod:
flatpak install flathub com.discordapp.Discord

Kodu gir.

normal discord'un farklı bir mağazadaki hali, virüs yok merak etme.
Bu işlemi daha önce denemiştim ve çok uzun sürmüştü (500 den sonra kapatmıştım.), normaldede o kadar uzun sürüyormu bendemi problem?

Bu işlemi daha önce denemiştim ve çok uzun sürmüştü (500'den sonra kapatmıştım.), normaldede o kadar uzun sürüyor mu bendemi problem?

Yavaş sürüyor, Ancak bu kadar paket kurmamalı.

şimdi ls yazıp downloads kısmına cd downloads yazın sizde başka birşey yazabilir discordun dosyasını bulun ardından sudo dpkg -i discorddeb diyorum mesela paketin ismi ne ise o cd ye gelince discord yazıp taba basarsan gelir mesela, sonrasında enter yapıp indireceksin.
şu hatayı veriyor:
dpkg: hata: dpkg frontend lock was locked by another process with pid 28193
Note: removing the lock file is always wrong, and can end up damaging the
locked area and the entire system. See <Teams/Dpkg/FAQ - Debian Wiki>.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı