Linux Diske alan ekleme

ronaldokinq

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben linux mint ve windows 10'u aynı anda kullanıyorum eskiden windows kullanırken harddiske zarar vermeden 50 GB bir alan almıştım. Üzerine linux mint kurdum zamanla ana işletim sistemi olarak linux mint kullanmaya başladım fakat sıkıntım şu işletim sisteminde sadece 4 GB alan kalmış benim. Bir adette bölümlediğim yedek disk olarak kullandığım disk var. Windows'tan açılan Yerel Disk D olarak biçimlenmiş zaten 50 GB'lık alanıda ondan almıştım içerisinde fotoğraflar felan var. Bayağı eski ben o diske zarar vermeden 50 GB bölmüştüm fakat şimdi ise diskten biraz daha bölüp zarar vermeden linux minte eklemek istiyorum yani o 50 GB'in üstüne nasıl yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler kardeş o işlemi 50 GB yükseltmeden de yapabilirsin. Aynı Windows gibi disk C disk D olarak yani birleştirme yapmadan diskte yeni bir bölüm ayırabilirsin. Ya da bunlarla uğraşmayım diyorsan onun yerine Windows'taki bölümleri kullan ben öyle yapıyorum. Örnek vereyim mesela müzik ve videolarını Windows ortamında sakla. Lazım olduğunda oradan alıp kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı