Linux diskleri görmüyor

Ali kerimov

Hectopat
Makaleler
1
Herkese merhaba. Halihazırda Windows 11 yüklü olan bilgisayarıma Dual boot yapmak istiyordum ancak disk yapılandırma ekranında NVMe SSD'yi göremedim. Biraz araştırınca bunun Intel Rapid Storage Technology (RST)nin açık olduğundan kaynaklı olduğunu öğrendim. Aslında bu probleme neden olacağını bilseydim formattan önce devre dışı bırakırdım. Şu anda BIOS'tan RST'yi kapatırsan Windows açılmıyor onarım moduna geçiyor. Format atmadan RST'i kapatmanın bir yolu var mı ya da Linux'u RST açıkken yükleme ihtimalim var mı? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba bilgisayarım RST destekli fakat böyle bir sorun yaşamadım daha önce. Fedora ve Ubuntu denedim.
Ne kullanmayı denediniz dağıtım olarak acaba ve disk ekranını atar mısınız?

Hangi dağıtımı deniyorsunuz? Eğer OC ayarlarınız vs. yok ise bir BIOS’u sıfırlayın öyle deneyin sistemim RST destekli değil ama şu ana kadar denediğim tüm dağıtımlar M.2 SSD’mi gördü. Ayrıca USB’yi UEFI modunda yazdırmadığınıza eminsiniz değilmi?

Merhaba bilgisayarım RST destekli fakat böyle bir sorun yaşamadım daha önce. Fedora ve Ubuntu denedim.
Ne kullanmayı denediniz dağıtım olarak acaba ve disk ekranını atar mısınız?

Pop!_OS denedim şimdi ise Fedora'yı deneyeceğim. RST'yi kapatınca Linux diskleri görüyor aslında ama o zamanda Windows mavi ekran veriyor.

Pop!_OS denedim şimdi ise Fedora'yı deneyeceğim. RST'yi kapatınca Linux diskleri görüyor aslında ama o zamanda Windows mavi ekran veriyor.
Linux’a yeniyseniz Fedora çok önermem. He deneyeceğim diyorsanız deneyin tabiki. Ubuntu ve Ubuntu temelli dağıtımları öneririm. Sorununuza gelecek olursak uzun zamandır İntel sistem kullanmıyorum ama sanırsam Windows’ta RST yi kapatabiliyorduk kapatamıyorsak bile sürücüsü vardı kaldırmayı veya en azından kapatmayı deneyebilirsiniz.

Kurulumsal kaynaklı bir sebepten ötürü kapatınca bildiğim kadarıyla hata yaşanıyordu.

İlk sefer Linux kullanışım degil. Ama ilk sefer gerçek ortamda Linux kullanışım olacak. Windows üzerinden kapatma yolunu araştıracağım şimdi.

Kurulumsal kaynaklı bir sebepten ötürü kapatınca bildiğim kadarıyla hata yaşanıyordu.

Evet mavi ekran veriyor.

İlk sefer Linux kullanışım degil. Ama ilk sefer gerçek ortamda Linux kullanışım olacak. Windows üzerinden kapatma yolunu araştıracağım şimdi.

Evet mavi ekran veriyor.
Nasıl düzeltilir yeminle bilmemekteyim fakat normalde tanıması gerekir. Ubuntu vs deneyebilir misiniz, Fedora driverler konusunda bazen sinir bozucu olabiliyor.
A biliyorum da Windowsu formatlamak gerekir.

Nasıl düzeltilir yeminle bilmemekteyim fakat normalde tanıması gerekir. Ubuntu vs deneyebilir misiniz, Fedora sürücüler konusunda bazen sinir bozucu olabiliyor.
A biliyorum da Windows'u formatlamak gerekir.

Şu an format atmam çok zor içinde 150GB yakın değerli dosyam var. Şimdi diğer Linux versiyonlarıyla deneyeceğim.

Nasıl düzeltilir yeminle bilmemekteyim fakat normalde tanıması gerekir. Ubuntu vs deneyebilir misiniz, Fedora sürücüler konusunda bazen sinir bozucu olabiliyor.
A biliyorum da Windows'u formatlamak gerekir.

Kali Fedora37 Ubuntu Manjaro parrot hatta EndeavourOS ile denedim ancak sonuç yok diskleri göremiyorum. En kötü ihtimalle format atmak zorunda kalacağım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…