Linux dosya modifikasyonunu engelleyen virüsün türü ne?

LelouchReyiz

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Linux sunucumda dosyaları değiştirmemi engelleyen bir virüs var. Dosyayı açtığımda yaptığım değişiklikler gözükmesine rağmen, çalıştırılan dosya yani sistemin işlediği dosya farklı. Sitelerimde benim düzeltemediğim değişiklikler yapmış hackerlar.

Bu virüs zararlı yazılım türü ne?

İngilizce arama yapacağım ama bu virüs türünü nasıl aratacağımı bilemedim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Bir nevi aynı Directory'deki dosya hackerlara farklı bana farklı gözüküyor.

Yüksek ihtimalle virüs yemedin. Fakat şüphen varsa bu antivirüsle taratabilirsin. GitHub - HydraDragonAntivirus/Hydra-Dragon-Antivirus-Linux: Hydra Dragon Anti-virus For Linux Sezgiseli daha yeni. Veri tabanı biraz eski.

Yüksek ihtimalle virüs yemedin. Fakat şüphen varsa bu antivirüsle taratabilirsin. GitHub - HydraDragonAntivirus/Hydra-Dragon-Antivirus-Linux: Hydra Dragon Anti-virus For Linux Sezgiseli daha yeni. Veri tabanı biraz eski.
Virüs değildir yüksek ihtimalle ama benzersiz elle yazılmış bir malware olabilir. Bitdefender Kurumsal anti-virüs kurdum o bile hiçbir şey bulamadı. Zaten beni hedef alan bu hackerlar hep kodları kendileri yazıyorlar.

Sitelerimin Google arama motorunda index almasını engelliyorlar. Yani eminim kesinlikle bir malware var ama ben sitedeki kodları kontrol ettiğimde hiçbir sorun yok. Sitenin PHP kodları ile - en azından benim gördüğüm kodlar, onların değiştirdiği işletim sisteminde çalıştırdığı kodlar değil- ilgili bir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…