Linux dosya sistemi ne olmalı?

Loreaays

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kıyafet Tasarımcılığı
İçerisine oyun, dosya ve benzeri şeyleri koyacağımız bölümün dosya sistemi ne olmalı? (ext4 kullandığımda içersineklasör açamama ve Steam'in bölümü görmemesi gibi sorunlar yaşadım)

HDD için ise kesinlikle Btrfs kullanın derim.
SSD ise kurcağınız dağıtımının varsayılanına bırakın imkan sunuyor ise Btrfs seçmek fena olmaz.
Steam için flathub'dan kurmayı deneyin.

Çoğu senaryoda daha iyi performans sunmasa bile Btrfs kullanırdım şahsen.

Deneyeceğim umarım işe yarar sabahtan beri uğraşıyorum bir türlü olmadı. Müsait olursanız diğer konuma bakar mısınız sanırsam aynı şey ama emin olamadım neden bu sorunlar var.

HDD'nin bağlama noktasını ne olarak ayarlamam gerek? (Sadece dosyalar ve oyunlar için kullanacağım)

SSD'yi bu şekilde ayarladım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240824_204750_Gallery.jpg
    349,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
SSD'yi bu şekilde ayarladım.

Kurulum yaparken iki önemli bölüm vardır / olarak kullanılacak ve /boot/efi olarak kullanılacak bu ikisini ayarlarsanız bilgisayarın açılmasına bir engel yok. Bu ikisi yeterli.

Kurulumda aklıma takılan birşey var 16GB swap alanına neden ihtiyacınız olduğu?
Hatta biraz daha bakınca /home ve / bölümlerini ayırmışsınız bunu kasıtlı olarak mı yaptınız?

Hayır gördüğüm YouTube videoları öyle söyledi bilgim yok ve bu konuda nedense internette insanlar düzgün açıklayamamış. Swap alanı RAM'iniz ile aynı olmalı demişler diye öyle yaptım.

3 bölüm mü ayarlamam gerek /boot /efi ve / olarak.

Sanırsam ben direk bu kararları OS e bıraksam daha iyi olacak.

Son düzenleme:
Hayır gördüğüm YouTube videoları öyle söyledi bilgim yok ve bu konuda nedense internette insanlar düzgün açıklayamamış. Swap alanı RAM'iniz ile aynı olmalı demişler diye öyle yaptım.

Swap alanı normalde 1 ya da 2 GB kurmanız gereken bir şey RAM'in dolduğu yerde işe yarar. Ben onu kurar iken disk bölümü olarak kurmayı da tercih etmiyorum dosya olarak oldukça yeterli.
Örneğin ben 16 GB RAM ile Android derleyemiyorum 24 GB swap alanı açmam gerekiyor. Sadece bu tarz durumlarda büyük boyutlu swap dosyası oluşturup kullanırsın.

3 bölüm mü ayarlamam gerek /boot /efi ve / olarak.

Hayır ilk oluşturacağınız 500 MB veya 1000 MB olan bölüm /boot/efi şeklinde olacak. FAT32 olabilir olarak biçimlendirilebilir. Dağıtımlar efi olarak işaretlendiğinde dosya sistemini ve bayrakları kendi ayarlıyor olabilir.
2. oluşturacağınız bölüm ise diskin geri kalanı ya da kullancağınız kadar olur ve / şeklinde bağlanır. Btrfs veya ne istiyorsanız o olarak biçimlendirilir.

Sanırsam ben direk bu kararları OS e bıraksam daha iyi olacak.

Daha iyi olabilir sanal makineler üstünde denemeler yapın kendi makineniz üstünde deneme yapmak lazım olduğu zaman işinize engel olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…