İlk olarak merhabalar. Sistemime Linux kurdum fakat 1.'si driver bulmuyor, bu da sistemin kasmasına neden oluyor. 2.'si ise seste cızırtı var. Cevabınız varsa şimdiden teşekkürler. Ekran kartım ATI Radeon HD 3850.
HD 3580 12-13 yasinda bir kart, guncel Kernel icin destegi sonlanmis mi diye baktim. Son surucu 2013 tarihli 13.1 gorunuyor. Kernel 3.4'e kadar destek veriyor. Yeni surum XOrg'a kurulmaz sanirim. Notlarinda da "Automated installer and Display Drivers for Xorg 6.9 to Xserver 1.12 and Kernel version up to 3.4" demisler zaten.
Linux un tüm sürümlerinde aynı ama Linux mint 64 bit 19.3 ve bütün güncellemeleri yaptım yine bir fark olmadı bios la alakalı birşey olduğunu düşünüyorum laptopda böyle bir sorun yoktu
HD 3580 12-13 yasinda bir kart, guncel Kernel icin destegi sonlanmis mi diye baktim. Son surucu 2013 tarihli 13.1 gorunuyor. Kernel 3.4'e kadar destek veriyor. Yeni surum XOrg'a kurulmaz sanirim. Notlarinda da "Automated installer and Display Drivers for Xorg 6.9 to Xserver 1.12 and Kernel version up to 3.4" demisler zaten.