Linux from Scratch günlük hayatta kullanılabilir mi?

Bogxd

Femtopat
Daha fazla  
Şu andan sonra LFS diyeceğim Linux from Scratch projesi ilgimi çekti fakat sıfırdan her şeyi kendin yaptığından bir sorum var. LFS'de uygulamayı yapmak yani make gibi uygulamalar dışında uygulama indirmenin bir yolu var mı? Yani apt ya da pacman beklemiyorum fakat kendine özel bir paket yöneticisi falan yok mu? Vm'de kullanmak için Linux işletim sistemi arıyorum, şu anda Debian ve Arch deniyorum, hala karar veremedim. Duruma göre LFS deneyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
LFS de her şeyi kendiniz yapıyorsunuz, kernelden paket yöneticisine kadar kendiniz yapıp derliyorsunuz. Vm üzerinde LFS yerine NixOS deneyebilirsiniz. LFS'den bir basamak önce olan Gentoo bile sanal makinede derlenirken sorun yaşatabiliyor. En azından NixOS hem kullanımı daha kolay hem de kendiniz sıfırdan sistem yazıyormuşsunuz hissini verir.

Başlığa göre cevap verirsem hayır kullanılmaz.

LFS fantezi işi. Kendimi zorlayayım diyorsanız önce LFS'den önce gelen adımları yapmanız daha iyi olur. NixOS, Gentoo gibi dağıtımlarını kurulumunu öğrenin ve kurulumdan sonra da günlük hayatta kolay kullanabilecek hâle gelene kadar alışın. Sonrasında LFS için kolları sıvarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…