Linux Hosting'e masaüstü ortamı kurulur mu?

Konunuz net değil.
Hosting kısıtlı bir hizmettir. Üzerinde firmanın atadığı arayüzün sizin hesabınızla kısıtlı bir kullanım imkanı olur. Oraya sitenizin dosyalarını koyarsınız. O siteyi yönetir ve yayınlarsınız.
İşletim sistemi kurmak için size sunucu lazım.

Bunun için VPS veya VDS sunucuya ihtiyacınız var. Ubuntu kurarak sorunu çözebilirsiniz. İnternette bolca makale mevcut.

Anladim öyle bir şey olsa arch kurmak daha mantıklı
Arch ile sunucu konusunda pek destek bulamazsınız. Kendiniz çok deneyimli olmalısınız bunun için. Ve öncelikle "linux-lts" kurulumu ile başlamanız gerekir. Çünkü yuvarlanan dağıtımlar sunucu işinde çok sorun çıkarır.
Başlangıç için Centos dağıtımı tercih edebilirsiniz. Bol destek bulursunuz. Ücretsiz CWP (Centos Web Panel) de pratik bir yönetim panelidir.

Merhabalar,
Hosting hizmetlerinde RDP Masa üstü erişimi yapamazsınız.
Masa üstü erişimi yapıp cloud ortamda calışmak istiyorsanız Windows Sanal Sunucu kiralamanız gerekiyor.

Merhaba,

Maalesef Hosting'e uzak masaüstü kurmazsınız.

Eğer özel sanal sunucular (VPS – Virtual private server) veya atanmış sanal sunucular (VDS – Virtual dedicated server) kiralarsanız burada masaüstü ortamını kurup uzaktan bağlantı yapabilirsiniz.

Burada sunucu seçiminde dikkat etmeniz gereken şeylerden biri düşük ping süresine sahip olmasıdır. Aksi halde fare imlecinde çok büyük gecikmeler olacaktır.

Uzak masaüstü bağlantısını kuracağınız bilgisayardaki yazılım teamview gibi paralı bir yazılım olacağı gibi TightVNC gibi ücretsiz bir yazılım da olabilir. Tavsiyem Remmina kurmanız. Hem ücretsiz hem de dosya transferini destekliyor. İlave olarak bağlantı protokolü olarak RDP • SSH • SPICE • VNC • X2Go ve HTTP/HTTPS destekliyor.

Saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…