Linux için disk nasıl bölünür?

Linux dağıtımlarında yükleme kısmında size bölme şansı veriyorlar zaten, onun dışında Windows'un yanına kuracaksanız Windows'ta arama kısmına Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir yazarak disk yönetim uygulamasına girebilir ve oradanda diski bölebilirsiniz ama Linux için gerekli olan disk bölümlerini (SWAP, EXT4 veya başka dosya sistemleri.) Linux'u kurarken oluşturmak zorundasınız, Windows bu dosya sistemlerini desteklemediği için bu işi Windows üzerinden halledemezsiniz.

Halihazırda Windows yüklü ise disk yönetiminden diskine sağ tıklayıp Linux'a ayıracağın alan kadar küçültme yapabilirsin.

Sağolun. Yaptım. Ancak yeni oluşturduğumuz birime sağ tıklayıp "Yeni basit birim" dememize gerek var mı?

Linux dağıtımlarında yükleme kısmında size bölme şansı veriyorlar zaten, onun dışında Windows'un yanına kuracaksanız Windows'ta arama kısmına sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir yazarak disk yönetim uygulamasına girebilir ve oradanda diski bölebilirsiniz ama Linux için gerekli olan disk bölümlerini (swap, ext4 veya başka dosya sistemleri.) Linux'u kurarken oluşturmak zorundasınız, Windows bu dosya sistemlerini desteklemediği için bu işi Windows üzerinden halledemezsiniz.

Windows'tan yapabilir.

Disk yönetiminden diskine sağ tıklayıp Linux için ne kadar alan istiyorsan o kadar küçült. Sonra Pop!_OStan küçülttüğün diski seç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı