Linux için disk nasıl bölünür?

Windows'tan yapabilir.

Disk yönetiminden diskine sağ tıklayıp Linux için ne kadar alan istiyorsan o kadar küçült. Sonra Pop!_OStan küçülttüğün diski seç.
Bende onu diyorum zaten, küçültme kısmını sadece Windows'tan yapabilir, disk oluşturmasını Pop OS'u kurarken yapacak.

Yeni basit birim dememen gerek çünkü o sadece NTFS bölüm oluşturur, Linux'u ext4, btrfs vb. dosya sistemlerine kurmak gerek, o işi Linux tarafında yaparsın.

Bende onu diyorum zaten, küçültme kısmını sadece Windows'tan yapabilir, disk oluşturmasını Pop!_OS'u kurarken yapacak.

Yeni basit birim dememen gerek çünkü o sadece NTFS bölüm oluşturur, Linux'u ext4, btrfs vb. dosya sistemlerine kurmak gerek, o işi Linux tarafında yaparsın.

Aslında fark etmiyor benim bildiğim çünkü o bölüme kurarken sıfırlıyor ext4 olarak en azından böyle biliyorum.

Sağ olun. Yaptım. Ancak yeni oluşturduğumuz birime sağ tıklayıp "yeni basit birim" dememize gerek var mı?

Demeyin. Yoksa Linux kurarken disk seçiminde Windows yüklü diskle karıştırabilirsiniz. Kurarken boş alanı ext4 formatına getirecektir zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı