Linux için güzel haberler var

Huso112

Hectopat
Makaleler
1
The Linux experiment diye bir kanal Linux, foss ve güvenlik hakkında aylık Z raporu videosu yapıyor fakat bu video diğerlerinden daha güzel haberler taşıdığını ve Linux'un önünün daha açıldığını hissettim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Siz ne düşünüyorsunuz (bu haberler hakkında)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Windows gibi terminal kullanımına yönelim azaldığında ve exe gibi (exe olmak zorunda değil) ama çalıştırıldığı anda uygulama kurulum sihirbazı gibi bir şey gelirse o zaman Linux kullanırım. Ama bu gelmediği sürece Linux bana eziyetten başka bir şey değil. Ha bir de arayüz geliştirilmeli olsa çok iyi olur. Ve ana uygulamalar biraz daha geliştirilebilir. Ayarlar genel olarak çok karmaşık ve uygulama kaldırmak kurmaktan daha büyük bir işkence.

Bunlar düzelmeden kullanmam banane banane istemem Linux hıh. Ben çok kıygınım ona. Küstüm.

Eğer Windows gibi terminal kullanımına yönelim azaldığında ve exe gibi (exe olmak zorunda değil) ama çalıştırıldığı anda uygulama kurulum sihirbazı gibi bir şey gelirse o zaman Linux kullanırım. Ama bu gelmediği sürece Linux bana eziyetten başka bir şey değil. Ha bir de arayüz geliştirilmeli olsa çok iyi olur. Ve ana uygulamalar biraz daha geliştirilebilir. Ayarlar genel olarak çok karmaşık ve uygulama kaldırmak kurmaktan daha büyük bir işkence.

Bunlar düzelmeden kullanmam banane banane istemem Linux hıh. Ben çok kıygınım ona. Küstüm.
Kac senedir Linux kullanmiyorsun kanki? M.Ö. 1500 😁.

Kanki zaten terminale ihtiyac orani azaldi.
Uygulama kurmak icin;
.deb kurucular (Debian icin),
.appimage adli kurulumsuz uygulamalar,
Flatpak gibi yuklenmesi asiri kolay ve WEB uzerinden bile magaza gibi davranan yazilimlar var.

Bedavaya bu hizmeti ailen disinda kimse vermez kanki. Cunku buyuk yardimlar bunlar.

Kac senedir Linux kullanmiyorsun kanki? M. Ö. 1500 😁.

Kanki zaten terminale ihtiyac orani azaldi.
Uygulama kurmak için;
Deb kurucular (Debian için),
Appimage adli kurulumsuz uygulamalar,
Flatpak gibi yuklenmesi aşırı kolay ve web uzerinden bile magaza gibi davranan yazilimlar var.

Bedavaya bu hizmeti ailen disinda kimse vermez kanki. Cunku buyuk yardimlar bunlar.

Windows'u bedava kullanmam dışında sorun yok. Ya crack yaparım ya da lisans olmadan kullanırım. Ki gerçi en son format attığımda key istemedi benden. Direk aktifleştirilmiş gösteriyordu bende pek sallamadım.

Windows'u bedava kullanmam dışında sorun yok. Ya crack yaparım ya da lisans olmadan kullanırım. Ki gerçi en son format attığımda key istemedi benden. Direk aktifleştirilmiş gösteriyordu bende pek sallamadım.
Kanki laptop ise otomatik etkinlesmesi genelde normal bir durum. Onceden onun parasini odedin cunku. Crack ise korsan 😄.

Kanki laptop ise otomatik etkinlesmesi genelde normal bir durum. Onceden onun parasini odedin cunku. Crack ise korsan 😄.

Yok masaüstü. Ve çok eski sistem LGA 775. BIOS üzerine Windows 10 keyi sıkıştıracaklarını pek zannetmiyorum. Çünkü BIOS'ta bir ben yokum.

Tasarım iyileştirmesi Linux'u alakadar eden bir konu değil bence çünkü Linuxun kendisi zaten bir arayüze sahip değil bu daha çok dağıtımları alakadar ediyor, dağıtımların tasarımı şuan bence de oldukça yetersiz kalıyor mesela Windows 11 tasarımı KDE'den çalmış denmesine rağmen KDE'den iyi, iyi dememin nedeni kurduğum anda güzel bir tasarım ile gelmesi en azından benim ve çoğunluğun beğendiği, Linuxta bu olay pek öyle yürümüyor çoğu şeyi kendin ayarlaman gerekiyor ki bu benim canımı çok sıkan bir şey. Ayarlar kısmı da aynı şekilde kullandığın masaüstü ortamına ve dağıtıma göre değişkenlik gösterir, her masaüstü ortamının kendi ayarlar uygulaması vs. var. Kurulum sihirbazı gibi bir şeye Linuxta ne kadar ihtiyaç var bilmiyorum çünkü Windows'ta bir kurulum sihirbazı çoğunluka başlat menüsü ve masaüstü kısayollarını oluşturma seçeneklerinden ibaret oluyor, birde kurulum yeri seçme seçeneği. Kurulum yerini Linuxta ne kadar ayarlayabiliyoruz bilmiyorum ama Windowsta bile pek fazla umursamadığım bir özellik yani çoğu uygulamanın kurulum sihirbazına ihtiyacı yok bence, Windows'ta bile bana gereksiz geliyor çoğu zaman sadece İleri tuşuna basıyorum tabii arada birde reklam uygulamaların tikini kaldırmak gerekiyor.

Eğer Windows gibi terminal kullanımına yönelim azaldığında.

Terminal zaten bir alternatif, artık neredeyse her dağıtımda uygulama mağazaları var. Tek tıkta yüklüyor uygulamayı.

Ha bir de arayüz geliştirilmeli olsa çok iyi olur.

Linux'un sabit bir arayüzü yok, herkes kendi özelleştirmesini kullanıyor.

1639746933200.png

Bu benim ki mesela.

Crack yazılım suçtur. Ayrıca Wintost veri çalıyor. Linux mint dene.
(Neden Windows`tasın demeyin. Birkaç güne geçiyorum.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı