Linux için Intel mi AMD mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Windows kullanmayacağım. Farklı Linux dağıtımlarını arada bir kurarım. Yeni sürüm çıktığında da güncellemek gerekiyor. Linux ile olabildiğince uyumlu olmalı. Bu sebeple donanım uyumu ve desteği önemli. Linux için AMD mi tercih etmeliyim yoksa Intel mi?

İşlemci fark etmez, ama ekran kartı olarak AMD seçmelisin. Çünkü AMD'nin driverları açık kaynak ve herkes üzerinde oynama yaparak desteği arttırabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fark etmiyor diye biliyorum. Sadece ekran kartlarında AMD tercih etmek NVIDIA tecih etmekten daha mantıklı oluyor.

Çok fark etmez ama NVIDIA ekran kartı pek önermem.

İşlemci fark etmez, ama ekran kartı olarak AMD seçmelisin. Çünkü AMD'nin driverları açık kaynak ve herkes üzerinde oynama yaparak desteği arttırabiliyor.

Birkaç yerde de rastladım. Linux konusunda NVIDIA sorunluymuş. Bu yüzden sürücüyle falan başım ağrısın istemiyorum. Zaten AMD ekran kartlı olunca işlemci de AMD oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci tarafın'da yorumum yok ama ekran kartı tarafında AMD tercih etmen fazlasıyla daha kolay olacaktır.
  • Secure Boot, Secure Boot NVIDIA sürücülerinin imzalı olmaması sebebi ile biraz uğraş istiyor ve sorun yaşaman muhtemel.
  • Sürücü kurma çabası, kimsenin hazır kurulu gelmesi var iken gidip bir de sürücü kurmayı seçeceğini düşünmüyorum.
  • Kullanılamayan NVIDIA özellikleri, ben şahsen olup da kullanamamak yerine olmasın da kullan mıyımı tercih ederim. şu an halim ile DLSS fg kullanamamak, NVIDIA Broadcast kullanamamak vb. canımı sıkıyor.
  • Sertifikalı olmayan sürücülerde sorun yaşanıyor sanırsam. Ve sertifikalı olmayan sürücülerin özellikleride cezbedici. 555 sürücüsü ile eklenen explicit sync desteği gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…