Linux işletim sistemi seçimi

Fury23

Hectopat
Daha fazla  
İşletim sistemime Dual Boot olarak bir GNU/Linux kurmak istiyorum fakat hangisini seçeceğime karar veremiyorum.
Etkenlerim:
64-Bit
Debian/Ubuntu/Linux Mint/Fedora arasından en performans alacağım hangisidir? Oyun vs. için değil, Sistem özelliklerim Günümüz seviyesinin çok altında. Kısaca Pentium:|

Lütfen Debian/Ubuntu/Linux Mint/Fedora dışında bir öneri vermeyin çalıştıracağım programlar bunları kapsıyor.

Aralarında Debian, Ubuntu ve Mint denedim. Debian daha stabil ve az RAM tüketiyor.

Bu arada hangi programlar yalnızca bunları kapsıyormuş?

Zorin OS Lite dene Ubuntu bazlı Ubuntu programları yüklenir mi bilmem ama olmaz dersen Mint dene.

Zorin OS Lite dene Ubuntu bazlı Ubuntu programları yüklenir mi bilmem ama olmaz dersen Mint dene.

Hatta benim PC Pentium (senle aynı kaderi paylaşıyorum) 5500 2 GB RAM var ekran kartı yok Zorin OS Lite 64 Bit çalışır mı bilmem ama 32 Bit mutlaka çalışır. Sitesi: https://zorinos.com/

Ben şahsen MX Linux kullanıyorum. Lightweight, ve stabil. Ram kullanımı düşük.

MX Linux debian tabanlı. Debian başlığı altında istediğiniz paketleri kurabilirsiniz. Kendi paket kurucusu sayesinde kararlı depo, test deposu, debian backport deposu, flatpak deposu arasında seçim yapıp özgürce kurabiliyorsunuz. (Paket kurucusu arayüzlü sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…