Linux işletim sisteminde laptop yerine monitör kullanımı nasıl yapılır?

grimalking

Decapat
Daha fazla  
Merhaba herkese, Linux Ubuntu'yu bilgisayarıma ikincil işletim sistemi olarak kurdum ama bir problem oluştu görüntü aktarırken laptopun monitörünü kullanmak istemiyorum ama illa bana çift monitör kullanacaksın diyor (yani başka bir seçenek bulamadım) Windows'ta sadece 2. ekran üzerinden göster diye bir seçenek var ama bunda yok. Laptopumu masanın altına dik bir şekilde koyuyorum ve göremediğim bir yerde olduğu için açık kalmasına gerek yok o yüzden Windows'taki gibi bir çözüm arıyorum şimdiden herkese teşekkürler.

Tamamdır hallettim bir kod yazarak ayarlanıyormuş. Eğer aynı sorunu yaşarsanız mesaj atabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız NVIDIA mı? Bunun için komut kullanmaya gerek yok.

Evet maalesef araştırdıktan sonra da fark ettim ki direkt sistemin içinde de bu özellik varmış.

Konu hakkında sorun bitmiş ama bilmeyenler için kısa bir not olarak ekleme yapayım.

İster desktop bilgisayarı çift monitör kullanan veya Notebook'den bir monitör ile iki ekran kullanmak isteyenler için:

İlk kurulumu hangisine yaparsanız yapın, tek monitör bağlı olarak install adımlarını gerçekleştirin.

Daha sonra base kurulumlar bitip, kullanıma geçeceğiniz zaman ikinci monitörü bağlayın. İkinci monitör otomatik olarak tanınacaktır. Ama görüntü hangisinde öncelikli olacağını seçmek veya görüntünün ikisinde hangi sıra ile görüneceğinin seçimini, ayarlar bölümünün monitör ayarlarından yapabilirsiniz. Genel olarak ikinci monitördeki görüntü boyutu % olarak çok büyük çıkma ihtimali var. Dediğim ayar yerinden bunu ayarlayabilirsiniz. İsterseniz de NVIDIA Utils'den de bu ayarı yapmanız ve kayıt etmeniz gerekiyor. Aynı ekrandan her iki monitörde yerleşim - çözünürlük- frekans vb ayarları yapabiliyorsunuz. Son dönemde kendi ayarlarından yaparak sorunu çözüyordum.

Tek sorun, ilk install aşamasıdır.

Yıllarca iki monitör ile desktop kullanıp, monitör ayarları ile ilgili sorunları YouTube kanal sahipleri dahil herkese sorup çözememiş idim. Denemeler ile kendim uydurdum bu sorun çözümünü. Hatta YouTube'da iki ekran kartı ile Hydra (7 monitör) kullanana bile sordum.

Maalesef, çözüm sadece aşamalı olarak monitörleri tanıtmak ve ayarlamaktan ibaretmiş.

Klasik, adım adım sorunları çöz

Eklemeyi unuttuklarım:
1)
ekran kartlarında bulunan portlarda öncelik sırası var. Benim 1660 Ti için söylüyorum: HDMI portu DVI porta göre öncelikli. Otomatik olarak HDMI porta bağlı monitör ilk monitör olarak kabul eidliyor. Buna göre sıralama diğer kart portlarına göre değişebilir.
2) kullandığını ekran kartının bellek durumuna göre, aynı anda kullandığınız monitörler belirli bir ağırlık ve yük getiriyor ekran kartlarına. Linux'de çok fazla belli olmasa da maalesef Windows da aralıklı olarak Refresh sorunu (ekran kapanıp açılma) yaşadığım oluyor. Buna ekran kartının sürekli bakım yapılmayışı veya kasanın soğutma yetersizliği de etken olabilir.
3) her iki karta da aynı anda çok fazla çözünürlükte veri gitmesi, doğal olarak performans düşüşleri yapacaktır.

Bakım yapmayı sevmeyen - tembel birinin tecrübeleri.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…