Çözüldü Linux işletim sisteminin yanına Windows nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Salih335

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun zamandır Linux kullanıyorum. Ancak bu aralar kafa dağıtmak için oyun oynamak istiyorum. İşletim sistemimin dosyalarına zarar vermeden nasıl Windows için yer açabilirim? Windows kurulumunu yaparken Linux'a zarar verir mi? Diskler kısmından diski yeniden boyutlandırırken "target is busy" hatasını aldım.

Çözüm
Linuks çalışırken olmaz, USB ile canlı linuks başlat, Disk Yönetecisi ya da Gparted ile disk düzenleme yapacaksın.
+
Yalnız linuks üzerine Windows kurarsan GRUB'u silersin.
Bunu çözmek için win kurduktan sonra:
  • BIOS'tan Grub ile boot ayarlaman lazım
  • Linuks'a girince de konsoldan: sudo update-grub demen lazım.
GRUB güncelleme için bir de grafik arayüzden çalışan bir program vardı ama şimdi ismini hatırlayamadım.
Merhaba. Uzun zamandır Linux kullanıyorum. Ancak bu aralar kafa dağıtmak için oyun oynamak istiyorum. İşletim sistemimin dosyalarına zarar vermeden nasıl Windows için yer açabilirim? Windows kurulumunu yaparken Linux'a zarar verir mi? Diskler kısmından diski yeniden boyutlandırırken "target is busy" hatasını aldım.

Vtboxtan yapabilirsiniz hiç kurmadan fakat en az 8 GB RAM ve 120 GB SSD atamanız gerekebilir.

Linuks çalışırken olmaz, USB ile canlı linuks başlat, Disk Yönetecisi ya da Gparted ile disk düzenleme yapacaksın.
+
GRUB güncelleme için bir de grafik arayüzden çalışan bir program vardı ama şimdi ismini hatırlayamadım.

Çözüm
+
Teşekkürler hocam.

Rica ederim.
Şu da var: açılışta doğrudan win açar hale gelecek ya, birçok anakart için F8/F12 tuşuyla boot menu'ye giriş imkanı var. Onu da deneyebilirsin sıkıntı olursa.

Rica ederim.
Şu da var: açılışta doğrudan win açar hale gelecek ya, birçok anakart için F8/F12 tuşuyla boot menu'ye giriş imkanı var. Onu da deneyebilirsin sıkıntı olursa.
Peki Windows'u silmeye karar verirsem, linux üzerinden windows'un kurulu olduğu diski sildiğimde Windows'u Linux'a zarar gelmeden silmiş olur muyum? Size sorarak garantiye alıyorum hocam.

Win partisyonunu silersen linuksa bir şey olmaz. Zira ayrı bir bölüm o.
Kabaca: Win, kurarken disk başına boot bilgisi yazıyor. Partisyonu sildin tamam ama o boot bilgisi kalır. Ha ne olur? Eskisi gibi açılışta sorar en fazla ama yine boot edersin linuksu.

Hah, hatırladım programı: Boot-Repair - Community Help Wiki
Bunu live cd'den de çalıştırabilirsin.
Sistemi, diskleri tarayıp bulduklarına göre GRUB yazıyor tekrar.
İstersen yazağı GRUB girdisini demetin olarak düzenleyebiliyorsun.
Boot Repair her derdini çözer senin :)

Kabaca: Win, kurarken disk başına boot bilgisi yazıyor. Partisyonu sildin tamam ama o boot bilgisi kalır. Ha ne olur? Eskisi gibi açılışta sorar en fazla ama yine boot edersin linuksu.

Win kurdun hoop Boot Repair, mis gibi oldu boot,
Win sildin hoop Boot Repair, mis gibi boot yine.

Win kurdun hoop Boot Repair, mis gibi oldu boot,
Win sildin hoop Boot Repair, mis gibi boot yine.
Teşekkür ederim hocam, iyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı