Çözüldü Linux kesik kesik gelen ses sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

deli_petro06

Picopat
Cümleten selamünaleyküm arkadaşlar...
Linux konusunda teknik terimleri tam olarak bilmiyorum. Sorunu anlatırken yanlış terimler kullanabilirim. Sorunla alakalı araştırma yaparken YouTube, dağıtımların kendi sayfaları dahil çoğu sayfayı denedim. Linux konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığım için denediğim çözümleri de tam olarak nasıl ifade ederim bilmiyorum. Fakat çözüme ulaşamadım.
Beğendiğim birçok Linux dağıtımı var. Kali, Ubuntu, Mint, calculate, Garuda, Manjaro, MX Linux, nixos, Q4OS, parrot, saf Arch, athenaos Linux, mabox, archman vb. birçok Linux denedim. Videoyu normal oynatıyor. Fakat ses kesik, kesik geliyor. Video da gördüğünüz athenaos Linux "Arch temelli". Pardus'un güncel sürümünde herhangi bir sorun olmuyor. Yanlış hatırlamıyorsam Pardus'un "GNOME" masaüstü ortamını denedim. Sorun yaşadığım Linux'larda "Xfce, GNOME, KDE, cinnamon" tüm masaüstü ortamlarında denedim. Aynı sorun diğer masaüstü ortamlarında aynı şekilde oluyor. Sanal makine, normal disk kurulumu fark etmiyor. Yani sanal makineden denediğin için böyle oluyor gibi bir durum söz konusu değil. VMware Workstation Pro uygulamasında bu sorun varsa diske kurduğum da da aynı şeyi yaşıyorum...
Kullandığım bilgisayarın özellikleri şu şekilde;
  • Intel i3 3220 işlemci.
  • AMD HD 6570 ekran kartı.
  • ASUS H61-M Pro anakart.
  • 16 GB 1333 MHz Kingston RAM
Arkadaşlar yukarıda eklediğim çözüm bir sonraki yeniden başlatmada işe yaramıyordu. Çözümü şu şekilde tamamen çözdüm...

Mabox Linux'ta "Yazılım ekle/kaldır" mağaza uygulamasına girdim. "pulseaudio" arattım. Ve tüm bağımlılıklarıyla birlikte tekrar yükledim. Ve sorun kalıcı olarak düzeldi...

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı