2.harddiskimde dosyalarım var bu dosyaları açıyorum fakat içine bir şey atamıyorum kaydedemiyorum. Alttaki resimdeki gibi kilit iconu var nasıl çözebilirim?
Klasör "Salt-okunur" bir şekilde. Bir şekilde yetkilendirmeniz lazım. Chmod deneyebilirsiniz veya diski unmount/mount edip deneyebilirsiniz. Onun dışında ben de çözümünü bu durumla karşılaşmadığım için bilmiyorum. "salt-okunur" klasörler hakkında ufak bir araştırma ile sorununuz çözülebilir.
Çözülebilir. Sanırım dosyalarınıza herhangi bir linux tabanlı işletim sisteminden erişmek istiyorsunuz. Bu hata daha çok "live" sistemlerde görülüyor. Diskinizi 10GB kadar bölüp hafif bir linux dağıtımı ile işinizi görebilirsiniz.
Onun dışında başka bir dağıtım kurmadan çözmeniz için forumumuzun linux destekçisi @Kerem00 hocamı etiketliyorum.
Dizini alttaki komutta olduğu gibi root olarak açarsınız ama her zaman root olarak açmak sıkıcı olur.
thunar yerine kendi dosya yöneticinin adını yazın, Notlarım dizinin yolunu kopyalayıp yapıştırın.
Kod:
sudo thunar /diskteki/Notlarım/dizinin/yolu
Bahsettiğiniz diskin otomatik bağlanmasını sağlarsanız istediğinizi yapabilirsiniz ama bağlama işlemi yeni kullanıcı için oldukça zordur.
Yani nasıl yapıldığını biliyorum ama buradan tarifle olmuyor.
Klasörü "root" yetkisi ile oluşturduysan böyle olabilir. Dosya yöneticini "sudo" ile açıp dosyalarına erişebilirsin fakat klasör yetkileri nasıl düzenlenir bilmiyorum.
Çok ama çok teşekkür ederim 5 yıl önceki yazı şu an aşırı derecede işime yarıyor. Oyun oynamak için Steam diski seçecektim. GParted ile NTFS olan diskimi ext4 yaptım ama böyle olup durdu. Sonunda chown komuduyla hallettim. Sağ olun.