Linux kullanılır mı?

2 mesaj alıntılamışsınız. Sadece 2 kişide. Yinede istatiksel olarak bir şey denemez bu durumda.

Windows 10 ve 11 çok RAM kullanıyor. Herkesin kullanımları ortalama aynı. Tabi PC'de ki RAM miktarına göre değişiyor.

2 mesaj alıntılamışsınız. Sadece 2 kişide. Yine de istatiksel olarak bir şey denemez bu durumda.

Sanırım normal.
Mesajlara gidersen daha iyi görürsün.

Böyle uzayabilir başka forumlara da kendiniz bakarsınız başka forumları paylaşarak ceza almak istemiyorum.

Daha birçoğunu da gördüm 10 ayıranı 7 GB kullanan boşta onlar daha deneme sürümü kullanıyordur diye alıntılamadım.

Çok merak ettiğim için bugün Ubuntu kurdum. Hızı, kullanışlığı, arayüzü, akıcılığı mükemmel. Arayüzü çok basit ve anlaşılır, bana telefon kulllanıyorum hissiyatı yarattı. 16GB RAM'den boşta 1.1GB kullanıyordu. Ancak hoparlörüm bir türlü çalışmadı. Oyun konusunda ise daha çok yolu var. CS:GO denedim; NVIDIA GPU'dan dolayı mıdır bilmiyorum FPS, Windows ile aynı olmasına rağmen sanki oyun akmıyor gibiydi, bir sorun vardı. Proton ile AoH2 çalıştırdım, görüntü bozulmaları mevcuttu ama oynanabilir durumdaydı. Main oyunum Valorant çalışmadığı için yarın Windows 10'a geri döneceğim.

Sonuç olarak oyun ile işi olmayan bir insansanız Linux varken Windows kullanmayın bile. Ancak iş oyuna gelince Windows'un rakibi olamıyor maalesef. Ancak ev kullanıcısı için mükemmel bir sistem.

(Bu yorumlarım sadece 4 saatlik Ubuntu kullanımıma dayanarak yazılmıştır)

Sen, Ahmet, Mehmet, Muhammet'ya da vb insanlar tek başlarına istatistiğe girmiyor. Ben bir topluluğun şikayetinden bahsediyorum. Ama alıyor olabilirsin orası ayrı konu.

Topluluğun şikayeti NVIDIA sürücülerini kurmak, başka bir şey değil. Son kullanıcı dağıtımlarında kolayca kuruluyor fakat daha gelişmiş kullanıcı dağıtımlarında kurmak zorlaşıyor, topluluğun şikayet ettiği yer de tam burası.

Sorun multi-Player oyunlarında genelde, sizin CS:GO'da yaşadığınız sorun NVIDIA sürücülerini kurmamanızdan dolayı. 3-4 yıl önceki Linux oyunculuğu ile şu anki oyunculuğu karşılaştırınca bayağı bir gelişme var. Bundan 5 yıl sonra Linux'un Windows'a oyun konusunda rakip olabileceğini düşünüyorum. Ek olarak bence Dual boot kurmalıydınız.

Pekala. Sana Nvidia kartınla -varsa- yüksek FPS almada başarılar dilerim.

Pekala. Sana NVIDIA kartınla -varsa- yüksek FPS almada başarılar dilerim.

RTX 3090 Ubuntu 20.04 vs Windows. Genel ortalamada FPS aynı, bazen Windows yukarıda bazen Ubuntu fakat ortalamada aralarında pek bir fark yok.
Birkaç tane daha test bırakayım.

Windows boşta RAM'imin %70'ini kullanıyor.

Tamam ama NVIDIA sürücüleri kuruluydu ki. 300-400 FPS dolaylarında oynuyordum. NVIDIA Denetim Masası da vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…