Ön yargılar azaldığı için ve Microsoft'un yanlış kararlarından dolayı evet, GNU/Linux kullanımı artıyor.
Ne önyargısı mı? Birçok insan GNU/Linux'u günlük hayatta kullanılabilecek bir işletim sistemi olarak görmüyor. Yalnızca yazılım ve sunucu işlerinde kullanılabilir sanıyorlar.
Photoshop, hikayeli oyunlar ile gün içinde çok fazla içli dışlıyım. GNU/Linux bana hiçbir problem yaşatmadı. Birçok insan Dual boot yapıp Windows'ta oyun oynanmalı diyor ama onlar GNU/Linux hakkında iyi bir anlayışa, bilgiye sahip olmayan yeni kullanıcılar. Uzun süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum. Windows'u özlememe sebep olacak hiçbir şey yaşamadım.
Artış sebeplerinden biri de yeni laptoplarda Ubuntu'nun varaayılan gelmeye başlaması. Birçok yeni model Ubuntu varsayılan kurulu geliyor şu anda. Elbette Windows kurulu gelenlerden çok daha az. Yine de son kullanıcı için önemi yok. Son kullanıcı cihazı alır, işletim sistemine dokunmaz, tarayıcı ve ofis işlerini yapar. Son kullanıcı için Windows ve GNU/Linux arasında fark yok bile. Yeni aldığı bilgisayar Ubuntu gelen birisi bunu fark eder ancak daha önce hiç GNU/Linux kurmamış birisi önyargısını kırıp kurmadıkça fark edemez. Ön yargılı insanlar da GNU/Linux'ta yapabildiğimiz özelleştirmeleri gördükçe "sen delirmişsin!" şeklinde tepki veriyorlar. Çok yaşadım.
Ön yargıları kırmak zordur ama Microsoft sağ olsun GNU/Linux'a kayıyor kullanıcılar.
@TosunPASA @gen2 hocalarım siz büyüğümüzsünüz. Sizlerin de fikirlerinizi merak ediyorum. Özellikle
@gen2 hocam "herkes GNU/Linux kullanmamalı." şeklinde bir görüşe sahip. O nedenle ne diyeceğini merak ediyorum.