Kimse önermemiş ama ben de Fedora tavsiye ediyorum. Ubuntu türevi distrolarda nedense paket yükleyicide hep problem yaşadım. Çözemedim bunları. Muhtemelen basit bir çözümü vardı ama ben de o kadar hakim olmadığım için debian tabanlılarda hep sıkıntı yaşadım.
Rufus kullanmayın. Ventoy kullanın. Linux'tan Windows'a geçmek isterseniz veya geçmeniz gerekirse sorun yaşayabilirsiniz. Elinizde hazır ISO'lar bulunsun. Gerek yok Rufus'a.
Ventoy'u indirin ve USB'nizi Ventoy ile biçimlendirin. ISO dosyasını USB'ye atın ve bu kadar. Aynı anda 2 veya daha fazla ISO atabiliyorsunuz. Hem Linux ISO'su atın hem de Windows. Linux'a geçince elinizde hazır Windows USB'si de olur.
Elinizde en az 8GB'lik bir usb bellek olmasi gerek. İcindekiler silinecek.
Oncelikle rufus yazilimini indirin bilgisayariniza.
Sonra Linux Mint sitesinden istediginiz ISO dosyasini indirin XFCE en hizli surum, Cinnamon daha iyi gorunur.
Arkadaşlar merhaba, Lenovo 81WB0079TX Ideapad 3 Core i5 laptopuna sahibim. Bilgisayar ile tanıştığımdan beridir Windows kullanıyorum fakat artık bende Linux kullanmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Bir başka sorum da nasıl kurulum yapacağımı bilmiyorum. Benimle aynı bilgisayarı kullanan arkadaşlar nasıl kurulum yaptığını anlatırsa çok sevinirim. Çok acemiyim bilgisayarın elimde kalması istemem.
Bilgisayari yeniden baslatip boot menuye gireceksiniz. Her anakartin boot menuye girmek icin bir tusu vardir, Lenovo'nun boot tusu F12/FN+F12. bilgisayar acilirken bu tusa bastiginizda boot menu acilir. Bu menuden USB'yi sectiginizde Linux Mint acilacak. Masaustune ulastiginizda bir kurulum ekrani gelecek ve bu ekrandan kurulumu yapacaksiniz.