Linux Kurarken Netbookun Kapanması

Mehmett502

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bu yazıda sorun tespit etmeye çalışacağız ve mesajlar uzun ve sıkıcı olur eğer yardımcı olmak isteyen varsa ricam mesajları okumanız olur.

Elimde eski bir netbook var çalışmıyordu bana kurcalamam için verdiler bende ilk RAM'ini çıkarıp tekrar taktım ve sistem boot oldu fakat parolayı bilmediğim için kapattım bu süre yaklaşık 4-5 dk sürdü fakat pc kendi kendine kapanmadı, bende zaten çok eski bir sistem olduğu için hafif bir Gnu/linux dağıtımı kurmaya karar verdim fakat kurulum esnasında sistem aniden elektrikler kesilmiş gibi kapanıyor ( batarya ölü değil ve fişe takılı ) bende HDD'yi çıkarttım başka bir laptop'da işletim sistemini kurdum ve tekrar çalıştırdım sistem açılma ekranına kadar dayanamıyor hemen kapanıyor "Mint" yazında yaklaşık 5-6 sn kadar duruyor.

Sorun olarak düşündüğüm şeyler;
1) işlemci çok ısınıyor ve kendisini kapatıyor olabilir diye düşündüm.
1c) kapanma süreleri hiç stabil değil,üzetindeki pasif soğutucular soğusun diye 6-7dk aralıklarla denedim bazen 10 sn bazende 35-40 sn de kapandı fakat ilk windows yüklü iken parola ekranında. 3-4 dk parola denedim fakat açılmadı diye kendim kapatmıştım.
2)Anakartta bir sorun olabilir diye aklıma geldi ama bunu tespit etmem pek mümkün değil.
3)Batarya takılı değilken direkt olarak adaptörden çalışmıyor bataryada ölü değil bu arada~ neden böyle anlamadım fakat bilgi olsun diye yazıyorum.

Not:aklıma geldikçe eklerim, eğer gerekirse sistem parçalarını ayrıntılı bir şekilde foto/video olarak ekleyebilirim.
Not2: Sistem özelliklerini ilk fırsatta ekleyeceğim.
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux işletim sistemi pc de en ufak bir sorun olsa bile çalışmaz. Eğer Pc çok eski ise xp kur. Ha illa linux kullanmak istiyorsan pcnin hdd yi başka sağlam bir pc ye takıp kullanabilrsin kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…