Linux kurarken USB yazma koruması hatası

Egemin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarıma Linux Mint kumak için ISO dosyasını balenaEtcher ile 64 GB'lık flash belleğime yazdırdım. Daha sonra yazma işlemi bitince diski biçimlendirmemi söyledi ve bende biçimlendirdim fakat disk yazma korumalı hatası aldım çözümü nedir acaba?

O diski biçimlendirmemeniz gerekiyordu. ISO'yu tekrar yazdırın.

Yazma korumalı hatası aldıysan, flash belleğin dosya sistemi bozulup RAW olmuştur. Yani geri dönüşü yoktur, çöp olmuştur. Bu şekilde RAW olmuş 3 tane flash bellek çöp ettim.

Windows üzerinden yeni bölüm oluşturup deneyin.

O diski biçimlendirmemeniz gerekiyordu. ISO'yu tekrar yazdırın.
Bir de o konu var tabii. Yazma korumasını kaldırdıktan sonra tekrar ISO yazdıracaksınız

Yazma korumalı hatası aldıysan, flash belleğin dosya sistemi bozulup RAW olmuştur. Yani geri dönüşü yoktur, çöp olmuştur. Bu şekilde RAW olmuş 3 tane flash bellek çöp ettim.
Yazık etmişsiniz. Attribute'den ibaret bir şey.

Yazık etmişsiniz. Attribute'den ibaret bir şey.

Yazma koruması hatası, flash belleğin salt okunur hale gelmesinden kaynaklanır ve bu USB flash belleklerde sıkça rastanılan bir durumdur. RAW olur ve hiçbir işletim sistemi okuyamaz yazamaz. Bunun geri dönüşü de yoktur. Benim yapmadığım bir şey kalmamıştı geri döndürmek için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yazma korumalı hatası 3 sebepten olur:
  1. Diske yazılımsal olarak yazma korumalı niteliği verilmiştir. Mesajımda bunu kaldırmayı tarif ettim.
  2. Diskin, varsa, yazma koruma mandalı aktifleştirilmiştir. Eski Floppy disklerin arka kısmında görebilirsiniz. Pahalı USB belleklerde de var.
  3. SSD disklerin bazılarında özelliktir. Ömrü bitince veri kaybı olmasın diye yazma korumalı moda girer disk ki verileri kurtarın.

Aksini ifade eden bir kaynağınız varsa, paylaşın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…