Evet, 0 bilgi ile Linux dağıtımı (Ubuntu) kurmaya çalıştım. Ve bunun sonucunda harika bir sonuca ulaştım! Sadece artık bilgisayar açılmıyor! Neyse, görüşlerimi bildireyim.
Windows'dan kat kat daha hızlı çalışıyor.
Takılma, donma yok.
Zorluğu yok.
1000 kere basmana gerek yok ki zaten komut ile indiriyorsun.
Programlama deneyimim kat kat daha iyi.
Live USB bayağı bir iyi.
Bunlar dışında eksileri:
Kurulum gayet başarılı fakat çok hata alıyorum. Şu anda Update-GRUB hatası yüzünden bilgisayarı açamıyorum diyeyim, yanlışta bilgileriniz çöp oluyor(benim öyle oldu en azından).
Yanlış yaptığınız takdir de çok büyük sorunlar çıkabiliyor.
Linux hakkında en ufak bilgim olmamasına rağmen Ubuntu kurmaya çalıştım ve bu sonuçları aldım. Doğru kurulum yapmadığım gerekçesiyle de şu anda bilgisayarım açılmıyor. Live USB üzerinden boot edip kullanıyorum. Dual Boot'da bile çok stabil, flash da bile öyle. Yanına kesinlikle kurmanız tavsiye edilir(aman diyeyim yanlış yapmayın he, sonra bilgisayarınız gidiyor bak söylediklerimden sorumlu değilim yani
). Driverları çok uzun süreler boyunca kurmanız gerekmiyor, sadece ekran kartı sürücü gerekmekte ve onu da zaten kendi sürücüsü ile idare edebiliyorsunuz. Kısaca güzel ama can sıkıcı noktaları var.
(Ayrıca hala daha cevap bekliyorum, görüşünüz varsa bildirirseniz çok sevinirim. Bilgisayarım hala açılmıyor
Windows açılırken GRUB ekranında kalıyor)