Linux kurulum rehberi

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Tasaarım Müh.
Forumda Windows ve Mac ile ilgili kurulum rehberi var gibi, ama Linux tarafında pek bir şey göremedim, ayrıntılı bir anlatım yapılsa ilgilenen olur mu?

Son yaptığım Ubuntu kurulum rehberi pek hoş değildi, onun daha iyi ve güncelini çeksem iyi olacak.
Geçen seferki videonuzu izledim, başka bir model Monster Notebook kullanarak Ubuntu kurmaya çalıştım ancak ekran kartları çakışmaya uğrayıp Nouveau programı hataya neden oluyor. Çözmek için Kernel ayarlarına Ubuntu'yu açmadan önce "e" butonuna basıp "linux" satırındaki "quiet splash" yazan yerin yanına
Kod:
nouveau.modeset=0
şeklinde düzeltip "f10" ile başlatmak yeterli, kurulum bittikten sonra tekrar bu ayarla Ubuntuyu açıp
Kod:
sudo apt-get install nvidia-driver-XXX
kurulduktan sonra sorun çözülüyor tamamen, Nvidia Panel kullanılarak da ekran kartları arasında geçiş sağlanıyor. Ayrıca aynı sorun başka marka modellerde de mevcut. Örneğim benim bilgisayarımda Videoda not olarak ekleyebilirsiniz. Bu sorunu yaşayan bir çok kullanıcı var.
Tek başıma da olsa, bu donanımlar ile ilgili detayları ve formatlama şekillerini bir pdf ve makale olarak yayınlamayı düşünüyorum. Okuduğum üniversitede bilgisayar mühendisliği öğrencileri bile %80 oranında nasıl kuracağını bilmiyor ve türkçe kaynaklar da çok yetersiz.
Recep Bey rica ediyorum.Bir de Arch ve Gentoo rehberi çekin.
Manjaro yerine orjinal konsol kurulumlu Arch güzel olabilirdi aslında, bir türlü kurmayı beceremedim

Youtube Kanalımda Arch kurulum rehberi var.Ama temel düzey kurulum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…