Linux kurulum yaparken ekran kayıyor

muhammet500

Centipat
Herkese merhaba arkadaşlar, Linux Mint kurulumu yaparken, ekran kayık geliyor. Daha önce yükleme yaptığımda böyler bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Bu konuda bilgisi olan var ise yardımcı olabilir misiniz?
Bilgisayar özellikleri AMD A9-9425 Radeon R5, 5 compute cores 2C+3G
RAM: 8 GB
64 Bit

Dosya Ekleri

• IMG_20201219_183451.jpg
    111,1 KB · Görüntüleme: 66
Sorunun Linux Mint isimli instabil dağıtımdan kaynaklı. Linux'ten nefret etmemek için Fedora gibi daha stabil bir dağıtıma göz atmanı tavsiye ederim.

Hocam sorun Linux Mint tarafından kullanın çekirdek sürümünden kaynaklanıyor ancak illa cinnamon masaüstü ortamını kullanmak istiyorsanız size tavsiyem Manjaro cinnamon kullanmanız tüm sürücüleri otomatik yüklenir illa Ubuntu olsun diyorsanız Ubuntu cinnamon remix kullanmanızı tavsiye ederim.

Ayn sorun MacBook'larda oluyor.

Sorunun Linux Mint isimli instabil dağıtımdan kaynaklı. Linux'ten nefret etmemek için Fedora gibi daha stabil bir dağıtıma göz atmanı tavsiye ederim.

Linux Mint oldukça başarılı ve kararlı bir dağıtım, 5 yıla yakın süredir Mint'teyim ve ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Neden sorunlara yardımcı olmak yerine bu tür kolaycı ve menfi yaklaşım sergileme lüzumu görüyorsunuz. Amacınız yardımcı olmaksa, biraz kafa yorup doğru biçimde yönlendirebilirsiniz.

Sorun büyük ihtimalle MATE'in Marco'sunun compositing özelliğinden kaynaklanıyor. Linux Mint'in güncel sürümü, daima MATE'in güncel sürümünü kullanır. MATE'de bu tür ekran bozulması sorunlarına bazı donanımlarda rastlanabiliyor.

Yani sorunun ne dağıtımla, ne de çekirdekle ve sürümüyle bir alakası yok. Zaten MATE sürüm yerine Cinnamon'u kurunca sorunun çözülmesi de buna işaret ediyor.

Linux Mint'te çok basit biçimde pencere yöneticisi ya da compositor değiştirerek bu sorun çözülebilirdi. Bunu Masaüstü Ayarları aracı ile yapabilirdiniz.

Sebebi 16 yıldır ne zaman Ubuntu veya Mint dağıtımına mecbur kalsam tonlarca instabilite sorunu yaşamam. Kesinlikle Mint'in stabil bir dağıtım olduğunu kabul etmiyorum. Zaten sizde düzgün çalışması herkeste düzgün çalışacağı anlamına da gelmiyor. Bu kolaycılık lafını kesinlikle umursamıyorum. Hayatım boyunca hiçbir zaman ucuzcu olmadım. Evet amacım yardımcı olmak aksini düşündüren nedir, Mint'in sizde sorun çıkarmaması mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…