SalihNesim Decapat Katılım 27 Haziran 2022 Mesajlar 14 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Kasım 2022 #1 2. bilgisayarıma Linux Lite kurdum fakat Türkçe klavye çalışmıyor. Bir arkadaş Numpad'i kapat dedi ama kapatamadım. Nasıl bu sorunu çözebilirim?
2. bilgisayarıma Linux Lite kurdum fakat Türkçe klavye çalışmıyor. Bir arkadaş Numpad'i kapat dedi ama kapatamadım. Nasıl bu sorunu çözebilirim?
The Shorekeeper Gigapat Sosyal Tayfı Çözüme Giden Yol Katılım 15 Nisan 2021 Mesajlar 7.734 Makaleler 22 Çözümler 279 Daha fazla Sistem Özellikleri Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323 İşlemci: i5-10300H Ekran kartı: GTX 1650 RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 16 Kasım 2022 #2 Terminali açıp: Bash:Panoya kopyala setxkbmap tr komutunu girin. Daha sonra çalışmaya başlayacaktır. Ayrıca klavyeyi Türkçe ayarlamak için Xfce ayarlarından Klavye kısmına girin. Orada sistem varsayılanını kullan ayarını kapatıp ek düzen olarak Türkçe ekleyin ve diğer klavye düzenini kaldırın.
Terminali açıp: Bash:Panoya kopyala setxkbmap tr komutunu girin. Daha sonra çalışmaya başlayacaktır. Ayrıca klavyeyi Türkçe ayarlamak için Xfce ayarlarından Klavye kısmına girin. Orada sistem varsayılanını kullan ayarını kapatıp ek düzen olarak Türkçe ekleyin ve diğer klavye düzenini kaldırın.